Суспільство (відео)

Війна в соцмережах: інформаційні майданчики видаляли дописи чернігівської блогерки (Відео)

Соціальні мережі – надважливий інструмент в інформаційному полі. Тому з початком війни українці почали займати оборонні позиції на різних майданчиках і розказувати про події в країні. Утім, пости блокували та видаляли. Як зараз до теми війни ставляться соціальні мережі, розпитуємо блогерку Дашу Гейко.

«Про життя. Про мене. Про життя, якщо ти є мамою 6-річної дитини, якщо ти дружина у стосунках із чоловіком 15 років, якщо ти тренер, який намагається закохати у спорт інших. Мій блог завжди був поза межами політики, релігії, обговорення вакцинування. Думка різна, вона може бути спірною, але війна – горе для всіх», — Даша Гейко – чернігівська блогерка.

Та з початком війни неможливо було жити по-старому. Різко блог мами перетворився на блог українки.

«З початком війни блог зовсім відійшов на інший план. Контент складався з жахливих новин, сліз, що можна знімати, сидячи в підвалі. Я ловила там якісь нотки ентузіазму, намагалася людей підбадьорити, але це дуже-дуже важко. Більшість підписників виїхала з міста і вони не розуміли моєї позиції залишатися в місті, то якось підбадьорити саму себе дуже важко. Коли все стихло, почав повертатися звичний контент, але все одно… Щодень – репости з інформацією. Я вважаю, що я можу бути корисною. Завдяки тим 9 000 людей живої аудиторії. І я можу бути корисною саме в цьому», — Даша Гейко – чернігівська блогерка.

Зараз соціальні мережі збавляють оберти і блокують дедалі менше постів і блогерів. Утім, разом із цим на фотографіях з українськими новинами зберігається надпис «Потенційно неприйнятний контент».

«Були публікації, які інстаграм видаляв. Типу це неприйнятний контент для суспільства. Але ж почекайте, ми в цьому контенті жили, ми варилися в цьому пеклі, і якщо комусь неприємно дивитися й адміністрація інстаграму видаляла це, щоб захистити користувачів, то для українців той контент був як крик про допомогу. І можливо, адміністрація інстаграму хоче це видалити, але це – історія», — Даша Гейко – чернігівська блогерка.

Говорити про події в Україні потрібно на всіх можливих майданчиках. Адже поки наші захисники на передовій, ми маємо боронити інформаційний фронт.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button