Суспільство (відео)

Муніципальний насос: 6 гривень у тролейбусах і зростання тарифу на комуналку (Відео)

Останній літній виконком запам’ятається підвищенням всього і вся. Одне з перших питань – зростання плати за харчування в дитячих садочках на дві гривні та зміна пропорції оплати.

Тепер замість 60 % батьки платитимуть 70%, решту – місто. Градоначальник підтримав це рішення знову ж таки після ретельного діалогу з простими людьми, які не хотіли платити зі своєї кишені за ремонти в дитсадках. А замість цього вибрали оплату харчування.

«Багато простих людей казали, що вони не розуміють витрат на ремонти, а от якщо ми харчуємо свою дитину – це нам зрозуміло. Дитина придбала якийсь пиріжок чи котлету, з’їла, і мені зрозуміло, куди я витрачаю свої кошти», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Далі виконком підтримує збільшення вартості проїзду в тролейбусах до трьох гривень. Хоча, на думку мера, щоб тролейбусники виходили хоча б на нуль, ціна має бути зовсім інша.

«Теоретично, якщо не зменшиться пасажиропотік, то сьогодні обґрунтована ціна – 6 гривень, і тут ми ще маємо шанси бути в нулі», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Паралельно з підвищенням Владислав Атрошенко вкотре зазначає, що місто не має коштів на дороговартісні медичні проекти, зокрема на лікування людей із рідкісними захворюваннями.

«Гормони росту і нерозщеплення окремих білків, там є окремі позиції, вони дуже дорогі, а контингент там 5 осіб. Я не кажу про онкохворих, це окрема позиція, і немає чим фінансувати», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова

«П’ять мільйонів, одинадцять мільйонів на приватний сектор. 15 мільйонів на магістральні дороги. Два рази по півтора мільйона. Два рази по сорок пять тисяч співфінансування. 1.43 – 1.44 Десять мільйонів гривень», — Ярослав Куц, керівник управління ЖКГ Чернігова.

А це вже керівник житлово-комунального господарства традиційно для кожного виконкому розказав про обіг коштів у своїй сфері. До речі, до цього без його присутності виконкомівці дружно проголосували як за технічне питання передачу на баланс АТП – 2528 35 зупинок, балансовою вартістю близько 6 мільйонів гривень.

Тобто середня вартість зупинки – 165 тисяч. Наступне підвищення – вслід за комунальними ЖЕКами поспішили збільшити тарифи й інші домонаглядачі – Техкомсервіс, Чернігівпромбуди та ОЖБК.

«На даний час у нас загальний розмір підвищення – на 88 % тарифу, максимальний тариф – 4 гривні 42 копійки, мінімальний тариф – 3 гривні 26 копійок», — Роман Семешко, керуючий ОЖБК.

Крім зазирання в гаманець чернігівця виконком невимушено дозволив АТП – 2528 вирубку 57 дерев і підтримав інтернаціональне перепоховання.

«Є звернення Гратинського щодо перепоховання з Яцево на Гомель. Прошу підтримати», — Ярослав Куц, керівник управління ЖКГ Чернігова.

Журналіст: Олег Дешура
Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button