Суспільство (відео)

Музейні зустрічі: в історичному музеї відбулася презентація книжки місцевого журналіста (Відео)

Хорошою традицією Чернігівського обласного музею імені Тарновського стало проведення тематичних історичних зустрічей, що об’єднують навколо себе зацікавлених чернігівців. Тематика таких заходів різноманітна – від подій із глибини століть до реалій сьогодення.

Цього разу під час музейної зустрічі відбулася презентація книжки «Серед мрій і реальності. Історії, що формують націю» чернігівського журналіста Павла Солодовника. 

 «Оскільки ми вже знали, що Павло Васильович має напрацювання – кілька нарисів, присвячених подіям війни на Чернігівщині, тож ми запросили його розказати більш докладно про ці його книжки, про те, як вони створювалися.»,- Максим Блакитний – в. о. директора Чернігівського обласного історичного музею ім. В. В. Тарновського

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звільнив голову РДА на Чернігівщині

«Дуже важливо проводити подібні зустрічі, на яких можна розповідати про героїзм наших захисників, звитягу наших волонтерів, про жахи війни та період окупації.»,- Павло Солодовник – автор книги «Серед мрій і реальності. Історії, що формують націю»

«Серед мрій і реальності. Історії, що формують націю» – це книжка чернігівського журналіста, головного редактора онлайн-медіа «Челайн» Павла Солодовника. Вона стала третьою в творчому доробку автора. «Серед мрій і реальності» містить 41 нарис про війну, виховання, стосунки з дітьми, цінності та пріоритети, добро і зло, українців і росіян, життя і смерть.

«Для багатьох людей період тих страшних часів, 2022 року, залишився позаду і не зроблено висновки.»,- Павло Солодовник – автор книги «Серед мрій і реальності. Історії, що формують націю»

 «Що більше таких свідчень буде зафіксовано, то краще, адже на їх основі можна писати надалі багато різних наукових досліджень, монографій, знімати документальні та художні фільми.»,- Максим Блакитний – в. о. директора Чернігівського обласного історичного музею ім. В. В. Тарновського

Кілька примірників книжок автор подарував історичному музею – вони поповнять його бібліотечний фонд, а за потреби експонуватимуться на виставках.

«Згодом, якщо ми будемо планувати якісь заходи, створювати виставки, то, звісно, експонуватиметься як виставковий предмет.»,- Максим Блакитний – в. о. директора Чернігівського обласного історичного музею ім. В. В. Тарновського

Книжка «Серед мрій і реальності. Історії, що формують націю» є цілковито благодійним проєктом – усі кошти від реалізації будуть витрачені на закупівлю необхідного обладнання для адресної допомоги захисникам України.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button