Суспільство (відео)

Нова школа і садок у мікрорайоні Бобровиця: коли мрії втіляться в реальність (Відео)

— Ходила я до цієї школи – обіцяли побудувати нову. Ходили діти – обіцяють нову. Ходить внучка – обіцяють нову. На жаль, нічого немає. Тож чекаємо, сподіваємось.

Так жителі мікрорайону Бобровиця в Чернігові розказують про тенденції побудови нового навчального комплексу замість нинішньої школи №23.

«Великий мікрорайон. Школа нова потрібна. Реалії такі, що ця школа вже не відповідає зовнішнім виглядом», — Олена Величко, директор чернігівської ЗОШ №23.

Планують обновку вже давно. Ще два роки тому були навіть громадські слухання. Вирішили – будувати треба. Але віз і нині там. Із реально створеного – ескіз.

«Це ескізний проект щодо реконструкції школи №23 у навчально-виховний комплекс», — Олександр Тимошенко, депутат Чернігівської міської ради.

Тобто планують новенькі школу і садочок разом. Територія дозволяє – помістяться ще два спортивні майданчики. Весь мікрорайон буквально марить новим закладом. Перехожі, які навіть не хочуть світитись на камеру, почувши про школу, зупиняються і говорять.

— Школа дуже потрібна. Тому що район дуже розширився. Тут вже стільки людей.

— Мікрорайон тут дуже великий і школа тут не те, що потрібна, а необхідна.

Це й не дивує. Адже через таку ситуацію половина мікрорайону розвозить своїх дітей по навчальних закладах усього міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На харчування школярів Чернігова у 2019 році витратять понад 20 млн грн

«Проживає дітей дошкільного віку 400 осіб і шкільного віку приблизно 700. Тобто майже 1100 дітей вимушені їздити. По всьому місту Чернігову», — Олександр Тимошенко, депутат Чернігівської міської ради.

Щодо теперішнього стану підготовки до будівництва, то можновладці запевняють, що от-от повинні закінчити робочий проект.

«На цей час проектна організація – фірма «Атік» – розробляє проект цієї школи. Це буде дитячий садочок і восьмирічка. Строки – думаю, що робочий до кінця цього року буде», — Олександр Атрощенко, заступник чернігівського міського голови.

Він дасть зелене світло останньому кроку для втілення мрії жителів Бобровиці – виділенню фінансів. Чому ж процес так повільно просувається і традиційно немає грошей, у депутатів міської ради свої відповіді.

«Причини? Мабуть, вирішують, що є більш нагальні питання в місті, які треба вирішувати», — Олександр Тимошенко, депутат Чернігівської міської ради.

Депутати та чиновники зазначають, що серед планів мерії – 100% не фінансувати проект, який потягне під 100 мільйонів. Будуть намагатись залучити державні кошти з різноманітних фондів. Але це вже перспективи наступного року.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button