Суспільство (відео)

На Чернігівщині дачники «виховали» яструба (Відео)

Виховали яструба. Дачники з села Гусавка Менського району близько двох місяців тримали в себе хижого птаха, який чи то через голод, чи через молодість не міг жити на волі.

«Зять їхав із сім’єю до нас у село. І на трасі стояв яструб. Розкрив крила і стояв. Їх два стояли. Один у кущі втік, а цей стояв – махав крилами. Він цього піймав у автомобіль і привіз»,- Іван Лапка, дачник у селі Гусавка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Настоятель храму виходжує мале білченя, яке народилося між обшивкою церкви (Відео)

«Зробив клітку. Палички поклали і туди його посадили. В мене було куряче м’ясо, я дрібненько його порізала, поклала в клітку. Він одразу ж накинувся і все з’їв»,- Людмила Войтюшко, дачниця в селі Гусавка.

Тоді ще птаха була молодою, жовторотиком. Приїхавши на «курорт» до Гусавки, одразу почала активно їсти. Здебільшого лише м’ясо. За тиждень яструб з’їдав більше 2 кілограмів, переважно курятини.

«Такий став гарний. Весь час фізкультуру робив. По паличках бігав туди-сюди, мотався»,- Людмила Войтюшко, дачниця в селі Гусавка.

«Карло ми його назвали. Як його називали, підходили до нього, він підстрибував і радів. Коли йому приносили їжу, воду…»,- Іван Лапка, дачник у селі Гусавка.

Так, птах на дачі подружжя прожив десь зо два місяці, з кінця травня. Але буквально кілька днів тому йому запропонували свободу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Десні живе ручний лелека (Відео)

«Внук каже: може, в нього сім’я є, може, його шукають батьки. Це ж живий птах. Як він з’явився, то прилітали яструби. Він звуки видавав – і прилітали яструби»,- Іван Лапка, дачник у селі Гусавка.

Чоловік і жінка ще мають надію, що яструб Карло повернеться, адже прикипіли до пернатого друга. Проте назавжди забирати в нього свободу не захотіли.

До речі, яструб – це не перша дика живність у родині Івана Лапки.

«Зайці були. Коли випустили, він цілу осінь і зиму був у сараї, в сіні»,- Іван Лапка, дачник у селі Гусавка.

Зараз подружжя, хоч і живе в Чернігові, однак возить із собою з міста на дачу чотирилапих друзів – собаку та кота. На літо тримає в Гусавці інших пернатих – курей та індокачок.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button