Суспільство (відео)

На Чернігівщині представники різних конфесій відзначили Різдво разом (Відео)

У Чернігові представники різних православних конфесій ініціювали проведення спільного концертного заходу, на якому разом прославлятимуть свято Різдва Христового.

«У всьому світі і в Україні теж багато різних напрямів християнства. Але загалом християни – це ті, хто вірить у Христа, хто читає одну Біблію», — Володимир Висоцький, представник Всеукраїнського Союзу церков євангельських християн-баптистів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві дати одного свята, або Коли відзначати Різдво

«Представники різних церков беруть участь у цьому заході. Сьогодні відбувається різдвяний концерт, де прославлятимуть новонародженого Христа-Спасителя», — Отець Роман, настоятель Катерининського храму.

Такий захід, з ініціативи самих вірян, на Чернігівщині проводиться вперше. Таким чином представники різних релігійних напрямів демонструють свою єдність і згуртованість.

«Проводиться вперше такий символічний захід. Проведення цього заходу ініціювала обласна рада церков і релігійних організацій», — Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.

«Ми сьогодні представляємо 8 релігійних православних конфесій й будемо прославляти Різдво Христове», — Олександр Левочко, директор департаменту культури, туризму, національностей і релігій Чернігівської ОДА.

Концерт зібрав у собі творчість, спрямовану на популяризацію ролі християнських родинних цінностей, які несуть у собі добро, мир і злагоду.

«Дуже важливо святкувати Різдво Христове. Воно несе в собі традиції, обряди, звичаї, що передаються від покоління до покоління», — Юлія Солонець, директор обласного центру народної творчості.

Різдвяний захід «Христос народився! Славімо Його!» – це лише перша частина об’єднувальних спільних заходів. Удруге представники православних конфесій зберуться на День Соборності України.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button