Суспільство (відео)

Зжеріть одне одного: директори шкіл Чернігова агітують за закриття… школи (Відео)

Баталії навколо закриття школи № 10 у Чернігові поступово досягають свого апогею та фінішної крапки.

«Я вважаю, що треба поставити крапку у вирішенні цього питання», — говорить Сергій Кирієнко, голова комісії з вивчення питання технічного стану школи №10.

У приміщенні школи, крім комісії, яка вирішувала її майбутнє, чомусь зібралась ще й нарада з директорів шкіл, які постійно говорили, що ця школа не має права на життя. Тема наради та її формат так і залишились загадкою.

«Ми всі колеги, ми повинні знати, що і як відбувається», — зауважує Галина Советова, директор школи №29, м. Чернігів.

«Я працюю вчителем уже багато років і тому вважаю, що моя думка також може бути врахована», — вважає Тамара Касаткіна, директор школи №2, м. Чернігів.

«Мене цікавить не тільки моя особиста доля, а й майбутнє міста», — розповідає Вікторія Пекур, директор ліцею №22, м. Чернігів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Казуїстика і маніпуляції довкола школи № 10

«Я випадково директор школи і я тут виконую тут свої службові обов’язки», — говорить Ольга Шелест, директор школи №1, м. Чернігів.

«На нараді. Отака нарада в нас», — говорить Василь Білогура, начальник управління освіти Чернігівської міської ради.

Очевидно, закриття школи вирішили зробити не руками влади, яка й повинна брати не себе відповідальність, а руками депутатів та адміністративного ресурсу, який насправді жодного рішення не приймає.

«Нас просто хочуть використати. Щоб сказати, що школу №10 закрив не міський голова, а депутатська комісія. Я вважаю, що це маніпулювання», —зазначає Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

«Та я скажу вам прості речі – немає жодного чиновника, який дозволить експлуатувати це приміщення», — говорить Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Я вважаю, що ця будівля вже відслужила свій термін», — відзначає Людмила Шелупець, директор школи №19, м. Чернігів.

«Моя особиста думка – школу треба закривати», — наголошує Сергій Воробйов, депутат Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мертва школа № 10: муніципальний театр абсурду

«Я нічого з нею не робив би. А краще її розібрати та й усе», — говорить Вячеслав Почеп, начальник управління капітального будівництва.

Очевидно, що стан школи №10 у Чернігові ганебний, як і в переважній більшості стан освіти, медицини, спорту тощо на Чернігівщині. Єдине, що в нас у відмінному стані, – це дві алеї, фонтани, один сквер і деякі центральні дороги.  І щоб це все розуміти, експертом з освіти бути не треба. Проте вся освітянська і не тільки еліта міста, говорячи «закрити школу», так і не могла сформулювати пропозицію щодо території школи.

«Ви знаєте, я не знаю. Це треба аналізувати, робити прорахунки», — зауважує Лариса Лесун, директор школи №33, м. Чернігів.

«Я ще так не думала, що тут можна зробити, але в цьому приміщенні не можуть займатись діти», — говорить Людмила Шелупець, директор школи №19, м. Чернігів.

«Я не знаю. Я не знаю», — відзначає Сергій Воробйов, депутат Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові оголосили про оптимізацію шкіл: 10-та школа не єдина

«Я вважаю, що тут буде будівельний майданчик для багатоповерхівки», — розповідає Лідія Гартович, мати учня школи №10.

«Це, на мою думку, не найгірша школа. Спочатку ми маємо зробити щось нове, а далі ухвалювати рішення про закриття», — наголошує Олександр Тимошенко, депутат Чернігівської міської ради.

Кількість чиновників на заході значно переважала кількість батьків дітей цієї школи, які вже втомились місяцями ходити по бюрократичному колу і сьогодні марно намагались хоч якось достукатись до совісті можновладців.

«Я слухаю вас уже 8 місяців, і чую слова бізнесменів, але не вчителів. Ви не думаєте про душі дітей. Ви це розумієте. Вони, саме діти є нашим майбутнім. Вони, а не гроші. Зрозумійте і почуйте це», — говорить мати учня школи №10.

«Скажіть, будь ласка, скільки податків ви заплатили, а потім будете розпоряджатись бюджетом міста», — зауважує Василь Білогура, начальник управління освіти Чернігівської міської ради.

Підсумок чи то наради, чи то комісії – дорадче її рішення, яке підтримала меншість членів, шестеро із 13. Вони рекомендували не ремонтувати школу. Комісія продемонструвала унікальну фаховість із надання пропозицій сесії міської ради – просто нічого зі школою не робити. Очевидно, чекаючи, поки мороз, волога і час виконають задумане із знищення комунального майна.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Почему Билогура все время упрекает нас за «маленькі податки»? Какие зарплаты такой и подаходный, как нам так и вам. Буду получать по 50 штук, как он , заплачу с 50 штук… Вопрос:не дорого ли обходиться городу начальник управления образования?

  2. Дериктори це прості громадяни як і всі ми. Чому вони вирішують долю 10 школи. Що за цирк, хто їх делегував на це????

  3. Директора школ выполняйте свои обязанности! Учите и воспитывайте детей ,а не занимайтесь мышиной возней! Создается впечатление,проходя мимо школы,что основным предметом является изучение матов, причем , в присутствии учителей!

Back to top button