Суспільство (відео)

На Чернігівщині створюють навчально-науковий виробничий комплекс (Відео)

Розвиток освітніх закладів регіону неможливий без тісної співпраці та координації зусиль науково-педагогічних колективів – так вважають у Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка. Тож навіть у складні воєнні часи тут шукають нові підходи для обміну досвідом.

«Один із напрямів нашого розвитку – це створення науково-практичних комплексів із навчальними закладами різного рівня акредитації. У нашому регіоні працюють доволі потужні професійні училища, коледжі, технікуми, з якими цікаво співпрацювати з позиції обміну і підвищення кваліфікації між викладачами, розробляти разом нові технології у викладанні»,- Олег Шеремет, ректор Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

Із цією метою днями разом із Сновським вищим професійним училищем лісового господарства було домовлено про співпрацю закладів і створення в подальшому спільного навчально-науково-виробничого комплексу. Окрім того, Сновський навчальний заклад із 2017-го має угоду про співпрацю з Огрським державним технікумом. Тож зараз триває робота з реалізації чотирьохсторонньої міжнародної співпраці з литовськими колегами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада продовжила воєнний стан на всю осінь

«Уже попередньо провели перемовини з керівництвом міста Огре, а саме з мером. Там, до речі, також є державний коледж лісового господарства. І ми в такому форматі чотирьох підпишемо угоду, вона носитиме міжнародний характер і буде стосуватися саме обміну студентів із практичного погляду, обміну викладачів, які підвищуватимуть свою кваліфікацію. Думаю, що й нашому університету є що показати, маю надію, викладачі та наші партнери, з якими ми розпочинаємо роботу, зможуть також отримати корисний досвід»,- Олег Шеремет, ректор Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

Така угода дасть змогу учням проходити виробничу практику на різноманітних закордонних підприємствах. Також цього року Національний університет «Чернігівський колегіум» розширив ще один напрям співпраці й уклав договір із Чернігівським комунальним підприємством, за напрямом – гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології.

«Ми вже розпочали співпрацю з комунальним підприємством «Чернігівводоканал» та вже готуємо фахівців, які є дуже затребувані на водоканалі. Це інженерна спеціальність, яку ми вперше відкрили цього року, до речі, вже багато заявок є на неї в приймальній комісії. І я переконаний, що в такій співпраці університету та комунального закладу є всі шанси отримати висококласних фахівців»,- Олег Шеремет, ректор Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button