Суспільство (відео)

На прийом до мамолога: з ініціативи Валерія Давиденка реалізується програма «Здоров’я жителів Чернігівщини» (Відео)

В області успішно реалізується комплексна програма «Здоров’я жителів Чернігівщини».

В Ічні організовано дводенний профілактичний прийом відомого українського науковця, лікаря мамолога-онколога Сергія Бугайцова.

На першому етапі програми він консультуватиме місцевих жінок щодо проблеми раку молочної залози. Каже, тема дуже актуальна, адже рівень онкозахворюваності як в Україні, так і у світі зростає.

— У нас 16-17 тисяч жінок хворіють на рак молочної залози. 7-8 помирають від цього захворювання. У жінок 16-19 % усіх хвороб — рак. Тобто кожна п’ята хворіє на рак молочої залози, — Сергій Бугайцов, доктор медичних наук.

— За минулий рік маємо 33% занедбаного захворювання. З 12 випадків 4 таких, — Дмитро Івасюк, головний лікар Ічнянської районної лікарні.

До громадської приймальні нардепа Валерія Давиденка постійно звертаються жителі Чернігівщини по допомогу у лікуванні і з проблемами відсутності необхідних медичних фахівців. Тому з ініціативи нардепа і створено комплексну медичну програму. Жителів Чернігівщини прийматимуть світила української медицини.

— Проблема онкології набуває національного масштабу. Тому це і спонукало Валерія Давиденка прийняти комплексну програму, — Микола Торбєєв, помічник народного депутата Валерія Давиденка.

Вже у перший день на прийом до професора Сергія Бугайцова записалося понад 100 жінок з Ічні. Науковець переконаний, що жінки починаючи з 30 років, мають проходити мамографічне обстеження раз на 2 роки, а з настанням 50-річного віку – щорічно. Представниці слабкої статі повинні знати і про самообстеження.

— У нас є один вихід – рання діагностика. Досвід показує, що  в такому випадку шанси у 1,5 разу вищі вилікувати захворювання, — Сергій Бугайцов, доктор медичних наук.

Ічнянки давно чекали на візит і консультацію відомого лікаря-мамолога. Вдячні і нардепу Давиденку, що відгукнувся на їхні прохання. Адже у глибинці медичні проблеми болючіші, ніж в обласному центрі чи столиці.

— У нас нема такого спеціаліста. Є нюанси, тому прийшла проконсультуватися, — Валентина Федорівна, жителька Ічні.

— Хотіла, щоб  був лор. Давно не було. Є проблеми з цим, — Оксана Андріївна, жителька Ічні.

— Жінка – це продовжувач життя. Тому треба до її здоров’я ставитися серйозно. Хочу подякувати Валерію Миколайовичу, лікарям районної лікарні, — Зоя Іванівна, жителька Ічні.

У рамках комплексної програми «Здоров’я жителів Чернігівщини» заплановані прийоми різних вузькопрофільних медичних фахівців. Консультуватимуть не тільки дорослих, а й дітей. Прийоми проводитимуться не тільки в Ічні, а й в інших районах округа народного депутата.

Ще статті по темі

Back to top button