Суспільство (відео)

У бібліотеках Чернігова безкоштовно роздають книги (Відео)

Здавалося б, це простий банер, який рекламує бібліотеку. Але де там! Бібліотекарі Чернігова проявили креативність і самотужки організували такий собі буккросинг через QR-код.

«Потрібно мати такий додаток, який зчитує QR-код. Наводимо телефон на цей квадратик, і одразу вибиває посилання. Переходиш по ньому, і вся книжка в інтернеті», — розповідає Ольга Дворецька, бібліотекар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уроки патріотизму: бібліотекарі Чернігова створили «бульвар під каштаном»

Буккросинг у чернігівських бібліотеках поширений давно. Головна мета – неофіційний обмін цікавими книгами. Ця платформа для людей, які люблять багато читати, але не хочуть створювати домашні бібліотеки, або просто бажають поділитися літературним шедевром.

«Це книги, які вільні. Людина може принести книгу, взяти почитати. В традиційному разі триває обмін книжками. Коли до нас приходять люди і приносять свої книги в подарунок, деякі ми беремо до свого фонду, деякі залишаємо для вільного обігу. Ідея буккросингу крокує Україною майже 20 років», — говорить Олена Сльозка, заступник директора по роботі з дітьми міської бібліотечної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бестселери української та світової літератури презентує «Бібліотека під зеленими вітрилами»

«Головна мета буккросингу – це не просто принести свою непотрібну книжку, щоб її хтось читав, а принести цікаву, щоб заохотити більше користувачів, читачів», — зазначає Надія Шкурко, завідувач соціокультурним сектором міської бібліотечної системи.

Стенди для обміну книгами є у всіх бібліотеках Чернігова. З нагоди Дня Незалежності буккросинг винесли на чисте повітря в межах акції «Дай волю книзі». А нещодавно бібліотекарі вирішили розширити літературні володіння і пустили книгу в маси –  у вихідні охочі можуть знайти цікаву книжку і в сквері імені Богдана Хмельницького.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button