Суспільство (відео)

На сміттєзвалищі, що на Масанах, Куц «зариє» понад 12 мільйонів (Відео)

Понад 12 мільйонів гривень невдовзі осядуть на полігоні твердих побутових відходів, що на Масанах. 2 липня завершилася процедура електронних торгів між будівельними підприємствами за право чистити фільтраційні канали, будувати дамби й огорожу на території полігону зі сміттям.

Уже традиційно для Чернігова перемогу в тендері здобуло товариство «УТБ-ІНЖИНІРИНГ», яке перемагає в усіх найдорожчих тендерах, оголошених комунальними підприємствами міськради. 12-мільйонний тендер Ярослава Куца, головного комунальника міста, вже розкритикували громадські активісти.

«Якщо потрібно оці фільтраційні канали прочистити, де стікає фільтрат зі звалища, ну, це максимум мільйон навколо звалища, і такі тендери мені нагадують історію із пам’ятником Леніна, коли вартість виконаних робіт виявилась удесятеро нижчою, ніж просили наші чернігівські чиновники», — громадський активіст Вадим Антошин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко взявся за стихійні сміттєзвалища, зламані лавки та розвалені відмостки

Не так давно Чернігів засвітився в гучному скандалі з постаментом Леніна. Начальник міського управління ЖКГ Ярослав Куц на його знесення хотів аж 1,3 млн грн. Активісти прибрали кам’яну споруду всього за 195 тисяч, зекономивши місту більше мільйона. Вадим Антошин підозрює, що ціни в проектно-технічній документації полігона зі сміттям Ярослав Куц теж навмисно завищив.

«Виконання тих робіт, які вони тут запланували, не є нагальною проблемою в нашому місті. Дивіться, 600 м – прочистити фільтраційні канали, до цього ще встановити по периметру огорожу, на все це заплановані витрати – 12 млн. Це звалище без цієї огорожі працювало, працює і буде працювати, таке враження, що вони не знають, куди вкладати кошти, та вкладають їх у різні сумнівні проекти», — громадський активіст Вадим Антошин.

ЧЕline безпосередньо звернувся по коментар до начальника житлово-комунального господарства Ярослава Куца. Від головного комунальника міста ми чекали пояснень, як освоюватимуть 12 мільйонів. Утім, фінансових питань Куц традиційно уникає.

«Я ж вам сказав: якщо ви хочете, прочитайте, оголошено тендер, усе викладено в тендерному завданні», — начальник чернігівського міського управління ЖКГ Ярослав Куц.

Тендер Куца активісти вже назвали «бенкетом під час чуми», адже нині в Чернігові є низка питань, які необхідно вирішувати першочергово. Вадим Антошин каже: хоча б привести до ладу зливові каналізації, які не чистять роками.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button