Суспільство (відео)

На Центральному ринку вилучили 350 кг риби без дозвільних документів (Відео)

24 січня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем спільно з працівниками ГУНП у Чернігівській області були проведені перевірки потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами у м. Чернігів. На ринках «Нива», «Центральний», «Привокзальний» та «Масани» виявлено сім випадків незаконного продажу живої риби (карась сріблястий, товстолоб і щука).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За сім днів зафіксовано 22 порушення Правил рибальства

Документів, які підтверджували б законність придбання водних біоресурсів і сертифіката якості в громадян, які продавали рибу, не було. На порушників складено протоколи за ст. 88 – 1 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу в кількості 354 кг вилучено.

«Крім рибоохоронних рейдів на воді державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля постійно проводиться робота з перевірки документів під час продажу водних біоресурсів на ринках області, адже можливість безперешкодного збуту незаконної здобичі стимулює розвиток браконьєрства. Економічна доцільність здійснення незаконного вилову знизиться лише тоді, коли рибу без відповідних документів неможливо буде продати. Тому закликаю жителів Чернігівщини бути відповідальними та перевіряти під час купівлі водних біоресурсів документи, які підтверджували б законність і безпечність товару», – зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Гаряча лінія Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Ще статті по темі

Back to top button