Суспільство (відео)

Політичні репресії в Чернігові: засуджений громадський активіст подав апеляцію та говорить про тиск (Відео)

Політично вмотивованим – так громадський активіст Олександр Гашпар назвав рішення Деснянського районного в місті Чернігові суду, що визнало його винним у побитті на Валу водія КП «Зеленбуд», і присудило штраф.

«Ця справа з самого початку була політично мотивована і повинна була розібратися з неугодним громадським активістом, який заважає міській владі здійснювати певні зловживання на території міста», — Олександр Гашпар, громадський активіст, звинувачений у справі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постраждалого «задовбали», громадському активісту підірвали здоров’я: судова епопея Олександра Гашпара триває (Відео)

Олександр Гашпар подав апеляцію, і сьогодні відбулося перше засідання, на якому заслухали аргументи підсудного та потерпілої сторони. Останні були небагатослівними як на суді, так і за межами засідання.

«Можете дати коментар. – Не можу я. – Чому? – Не хочу», — Віктор Донець, працівник КП «Зеленбуд», постраждалий у справі.

«Я не даю коментарів. Тому що не хочу. Не бажаю», — Олександр Шевченко, адвокат потерпілого у справі.

У результаті засідання перенесли на місяць. Також було вирішено викликати свідка – експерта Коваль.

«Колегія суддів ухвалила відкласти розгляд справи на 3 листопада на 13.30 і викликати експерта Коваль», — Геннадій Салай, суддя у справі.

«Експерт Коваль – це експерт, яка робила експертний висновок, проводила судово-медичну експертизу потерпілого», — Олександр Гашпар, громадський активіст, звинувачений у справі.

Загалом епопея із цим, так би мовити, побиттям триває вже три з половиною роки. За словами Гашпара, головним у цій справі для нього є виключно питання справедливості.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button