Суспільство (відео)

Надія на повноцінне життя – маленька Кароліна потребує нашої допомоги (Відео)

Кароліні – 8 років. Попри свій юний вік, щоденно дівчинка відчуває біль і переживає значний дискомфорт. Із самісінького народження вона має групу інвалідності. З процесом дорослішання недуг почав прогресувати – дівчинка була змушена почати носити спеціальний корсет.

«У нас із самого дитинства інвалідність, у нас і діагноз. У два з половиною роки ми звернули увагу, що викривлюється в лівий бік, де в неї слабші м’язи, викривлюється хребет.

Із двох із половиною років вона не знає, що таке без корсета, вона постійно з ним. Він їй натирає, їй боляче. Вона постійно-постійно в ньому, то він її дуже замучив»,- Ганна Клименко – мама Кароліни.

Усе своє життя маленька Каролінка проводить у боротьбі з недугом. Від перших днів і до сьогодні вона кожен день проживає з болем і дискомфортом. Батьки дівчинки роблять усе від них залежне, аби полегшити стан дитини: постійно супроводжують її, проходять реабілітацію, відвідують відповідних спеціалістів. А кілька років тому маленька Кароліна перенесла складну операцію.

«Ми робили в чотири роки операцію на ніжках, у нас плоско-вальгусна стопа була, пішло у нас на операцію 90 тисяч. У нас трошки було, також допомогли рідні та друзі. Та й загалом 90 – це не 450, тому ми й зробили операцію»,- Ганна Клименко – мама Кароліни.

Саме завдяки цьому медичному втручанню кілька років тому та активній подальшій реабілітації сьогодні дівчинка має змогу ходити. Утім, чималу частину прогресу, який вдалося отримати під час лікування, було втрачено, коли родина Кароліни змушено виїхала з рідного міста під час активних бойових дій.

«Ми коли тікали з Чернігова, ми його не вдягли, тому що в ньому важко було. Я не знала, що буде чекати в дорозі, знала, що з ним ми не втечемо. Ми його не вдягли, ми тікали без нього і я не знала, що ми так надовго їдемо. Ми три місяці були зовсім без нього, коли повернулися додому, почали вдягати цей корсет, а він уже не застібається»,- Ганна Клименко – мама Кароліни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські синоптики розказали, якої погоди чекати на вихідних

Зараз, попри всі свої успіхи та прогрес у лікуванні, дівчинка повторно потребує термінового медичного втручання – їй необхідна дороговартісна операція на хребті, що коштує 450 тисяч гривень. Ця сума непосильна для батьків маленької Кароліни. Саме тому родина звертається по допомогу до всіх небайдужих. Вони вірять, що спільними зусиллями вдасться здійснити мрію Кароліни та подарувати їй змогу вільно рухатися.

«Нам потрібно, сказали, щоб ми при собі мали точно 450 тисяч гривень.

Нам зростаюча конструкція потрібна, тому що Кароліні тільки 8 років. Іншу не можна, адже вона така й залишиться за довжиною, а дівчинці же ще треба рости. Тому аби не чекати 15 років…

За цей період може вже бути навіть… Їй просто не допоможе операція, адже буде вже дуже пізно. І тому краще її робити зі зростаючої, і саме оця конструкція така дорога»,- Ганна Клименко – мама Кароліни.

Жити без корсета, мати змогу самостійно ходити та активно проживати своє дитинство – така мрія у 8-річної Кароліни. Кожен, хто має змогу, може долучитися до збору коштів, організованого родиною дівчинки, та подарувати їй можливість вільно рухатися без болю та ненависного корсета.

НОМЕР КАРТКИ МАМИ – Ганни Клименко:

4149499389833870

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button