Суспільство (відео)

Нафтовий «клондайк» та депутати-бідняки: передсесійна розминка (Відео)

Напередодні десятої сесії Чернігівської обласної ради її президія вивчила питання, що їх висуватимуть на розгляд депутатів. У гості до державних мужів одразу завітала група представників добровольчих загонів, що воювали на сході країни. Вони звинуватили владу в маніпуляціях із грошима, які область, згідно з програмою соціальної підтримки, повинна платити колишнім бійцям.

«За день до сесії ви вносите 3 000 гривень, не зрозуміло, як. Навіщо створювалась робоча група, якщо ви одноосібно змінюєте одноразову доплату для добровольців із 5 тисяч до 3-х», — зазначає представник добровольчих корпусів Чернігівщини Володимир Березинський.

Владці звинувачення відкинули і погодились внести зміни до Програми зі збільшенням матеріальної допомоги АТОвцям до 5 тисяч. Крім сперечань із гостями, члени президії вели активні дискусії і між собою. Так, у питанні поділу статутних капіталів комунальних підприємств обласні депутати почали визначати, хто має більший гаманець.

«У вас депутати не бідні. Якщо в «Батьківщині» бідні депутати, хай вас попросять… – У «Батьківщині» чесні та бідні депутати», — говорять депутати Чернігівської обласної ради Дмитро Блауш та Сергій Пащенко.

Окремо майбутня сесія має запам’ятатися створенням низки нових комунальних підприємств. Одне з них – «Надра Чернігівщини», – за словами голови Чернігівської обласної адміністрації Валерія Куліча, має дати можливість обласній раді брати активну участь у регулюванні надр області та розуміти, що з ними відбувається і хто чим там займається.

«У місті Талалаївка підходять люди до мене і кажуть, що нафта йде в колодязі. І немає з ким навіть вирішити питання про водогін. Це при тому, що на території селища видобувається нафта. І сміх, і гріх, як кажуть», — розповідає голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Також планують створити ще два комунальні заклади – «Обласний молодіжний центр» і «Методичний центр навчальних закладів культури і мистецтв». І це при тому, що губернатор висловив думку, що в майбутньому комунальні підприємства, а саме готель у Новгород-Сіверському та «Придеснянський» у Чернігові треба продавати.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button