Суспільство (відео)

Найбільше перехрестя в Чернігові облаштують «кругом»: «Голівуд» заплатить за реконструкцію мільйон (Відео)

Одне з найбільших і найжвавіших перехресть у Чернігові – поблизу торговельного центру «Голівуд» – облаштують «кругом». Також круговий рух запровадять і на Т-подібному перехресті від 77-ї Гвардійської дивізії на Київську. Причина – затори, що не дають можливості транспорту виїхати від торговельного центру, та вимоги патрульної поліції.

«Постійний затор у напрямку Рокоссовського і лівий поворот із 1-го Травня до Голівуда. І коло це все розв’язує, тобто немає при цьому жодного підпору. Більше того, між цими двома перехрестями, згідно з вимогами патрульної поліції, має бути огорожа. Відбійник так званий»,- Ярослав Куц, начальник управління житлово-комунального господарства ЧМР.

Управління житлового-комунального господарства вже вивчило це питання. Усе зобразили на схемі, порахували автопотік.

«До часу пік із 16.00 до 16.30 через цю ділянку пройшло 3300 машин»,- Ярослав Куц, начальник управління житлово-комунального господарства ЧМР.

Умовно, експериментально збільшивши кількість авто не в годину пік на 20%, побачили, що «рух по колу» впорається з навантаженням. Головним вигодоздобувачем у мерії в разі змін вбачають «Голівуд».

«Фактично у виграші від цього «Голівуд». Але й очевидно, що і «Голівуд» має взяти в цьому фінансову участь. Якщо цього бажання немає, то ми в принципі на цьому малюнки і закінчуємо»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Орієнтовно торговельному центру співфінансування може коштувати один мільйон гривень. Але вони будуть не єдиними задіяними. Друге коло – навпроти вулиці Київської – забере землю в заправки.

«Ми тротуаром заходимо на землю, яка в заправки. Думаю, що ми домовимося. Там 100 м2»,- Ярослав Куц, начальник управління житлово-комунального господарства ЧМР.

Чернігівські автовласники нормально сприйняли звістку про круговий рух біля Київської, а от зміни на центральному перехресті оцінили по-різному.

«З огляду на те, що зробили багато кіл по місту, то це нескладно. Але якщо людина мало їздить або гість у місті, то, думаю, йому буде складно».

«Тут великий рух, тому спеціалісти мають визначати, а не простий народ».

«Тут не потрібно робити, аварії будуть. А зараз, щодо часу, то стоять нормально. Я сам водій».

«Буде гірше. Буде такий затор, як на Масанах під мостом».

«Я не знаю, буде краще чи гірше, але зараз є проблеми і тут, і там».

Із хорошого для пішоходів. Зважаючи на інтенсивність руху, перехрестя планують обладнати кнопковим світлофором, що вмикається на вимогу пішохода.

Щодо термінів реалізації «руху по колу». За словами Ярослава Куца, спершу треба зробити проєкт, далі оголосити тендер, після якого можна говорити про строки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button