Суспільство (відео)

«Нас ніхто не питає»: чернігівці обурені через закриття санаторію «Пролісок» (Відео)

Чернігівська обласна рада хоче закрити санаторій «Пролісок», що на Ніжинщині. Відповідне питання винесено на чергову сесію. Це єдиний такий дитячий заклад, що залишився в області. Люди розповіли, як ставляться до такої ініціативи.

«У мене двоє діток. І зараз узагалі всі табори закриті. Діти ніде не оздоровлюються. «Пролісок» дійсно на Чернігівщині один. І всі пишуть, щоб його не закривали, підтримують. Це бюджетний табір, це наші гроші, наші податки. Я плачу податки і маю право брати участь у вирішенні, тому треба запитати людей».

«Багато чого не можна закривати, і тубдиспансер не можна було закривати, і психлікарні. Хто нас слухає? Треба, щоб десь діти оздоровлювалися, а куди їх дівати? Вони от уже два роки вулицю не бачать. А так узагалі… Якийсь ліс, якесь повітря, спілкування».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині хочуть знищити останній дитячий санаторій

«Там же, мабуть, діти лікуються, тому негативно. – Такі заклади треба зберігати? – І навіть відкривати. І зберігати».

«Ми хотіли б, щоб їх було значно більше».

«Якщо санаторії були в нас, то що в нас покращилося становище, що їх треба закривати? Їх ще більше треба відкривати, а не закривати».

«Здоров´я дітей – це найголовніше, про що ми повинні насамперед піклуватися, тому було б значно краще, тим паче, за нинішніх умов, подібні заклади фінансувати та розвивати. Здоров´я ж кожного дня. Це прогулянки, масажі, фізичні вправи. Тобто це фундамент, який треба закладати кожного дня. Такі заклади тільки допомагають у цьому».

«Не дуже добре те, що закривають. У нас, напевно, взагалі відсутня якась держпрограма з оздоровлення дітей, взагалі уваги не приділяють. Тому все, що згортають, це недобре».

«Діти повинні десь відпочивати, тому що в Чернігівській області він останній. Я так розумію, на Подусівці теж не працює. Я вважаю, що не треба закривати».

Остаточно долю санаторію мають вирішити на сесії обласної ради, що відбудеться 23 квітня.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button