Суспільство (відео)

Наслідки танення снігу: мешканці вулиці Декабристів розповіли про нинішній стан ливнівок (Відео)

Три роки минуло, відколи в Чернігові затопило вулицю Декабристів. Тоді люди зазнали чималих збитків, адже вода знищила майже все їхнє майно. Однак зараз мешканці вулиці кажуть, що після розчищення ливнівок підтоплень уже немає. Навіть під час танення снігу.

«Зараз нас уже не підтоплює. Каналізація справляється досить добре після того, як усе почистили, тут кілька машин сміття було. Навіть коли сильні дощі, то буває, що вода аж сюди доходить, але в дворах уже не буває»,- Сергій, мешканець вул. Декабристів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові кошти для реконструкції мереж на вул. Декабристів планують використати на інші цілі

«Восени почистили і минулого року. А навесні ще нічого не робили. Цього року добре. Морози були, то добре. Води так трохи»,- Анна Миколаївна, мешканка вул. Декабристів.

«Мерзла земля і багато снігу, тому вода була у дворах. Але небагато»,- Анна Григорівна, мешканка вул. Декабристів.

Начальник міського управління житлово-комунального господарства розповів, що розчищанням зливової каналізації займалося підприємство «АТП 2528». За його словами, її захаращення – це вина самих людей.

«Мешканці самі захламили весь цей непотріб. Більше того, труба, яка проходить під проспектом Миру, була перегороджена місточком, аби їм було легше ходити. А потім вони кричать, що в них не проходить вода. Тому АТП це все прочистило»,- Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відлига: у Чернігові затопило під’їзд багатоповерхівки (Відеофакт)

Мешканці Декабристів це підтверджують і нарікають на недобросовісних сусідів.

«Туди викидають великі дошки, щити і хтозна-що. Звісно, буде засмічуватися. То самі люди винні, що кидають. Ходять із тих районів і там. Сміття тут нам усі викидають»,- Анна Григорівна, мешканка вул. Декабристів.

Люди розповідають, що хоч лихо 2018 року більше не повторювалося, однак страх залишився. Тепер кожного дощу вони чекають із побоюванням.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button