Суспільство (відео)

Не нападе, бо я боюся: містяни про ситуацію на українських кордонах (Відео)

Військова активність на кордонах з Україною не дає спокою вже не перший місяць. Деякі чернігівці тримають напоготові тривожні валізи. Інші ж живуть звичним життям. Містяни розповіли, чи вважають вони повномасштабне вторгнення російських військ реальним.

«Відсотків 80, що нападе, і 20 – що перелякається. Перше, тому що він задіяв усе, що міг. Ресурс воєнний, пропаганду. А друге – його оточення і його еліта з мільярдами, можливо, зупинять його».

«Так. – Чому так вважаєте? – Телевізор дивлюся, ЗМІ читаю».

«Я вважаю, що ні. Просто не хочу війни. Я себе так налаштовую, що все буде добре. Я взагалі більше як рік не дивлюсь новини, і мені значно краще, ніж я їх дивилася б».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко розповів, скільки російських військових зосереджено біля українського кордону

«Ні. – Чому? – Тому що сцикуни вони».

«Я вважаю, що не нападе, бо я боюся. Сама живу, то боюся. Я вважаю, не нападе, невже ж він такий дурний?».

«Я вважаю, що все це маячня. Я військовослужбовець, тому я, можливо, трохи більше знаю, але я вважаю, що цього бути не може. Та й Путіну це робити невигідно».

«Ймовірність така є, але, я вважаю, що їм нічого не вдасться. Якщо ми у 2014-15 році спромоглися їх зупинити, то зараз ЗСУ значно сильніші, ніж тоді, і, я вважаю, в нас шанси хороші».

Стало відомо, що Україна попросила польську ОБСЄ провести зустріч із Російською Федерацією та іншими державами й обговорити військову активність на кордонах. Консультації проведуть уже 15 лютого.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button