Суспільство (відео)

«50 років тут живу – такого ще не було», – комунальний колапс у Чернігові тільки починається (Відео)

Декабристи – перші революціонери царської Росії, які боролися за повалення монархії. У Чернігові саме жителі вулиці Декабристів першими найгостріше відчули наслідки парково-асфальтної чернігівської ейфорії. Коли за фантастичними фінансовими вливаннями в центральні дороги та частину міста забувають про периферії.

«Я тут 50 років живу і такого не було. А це і паркан знесло. І рятували МНСівці. Дуже тяжко», — розповідає жителька затопленого будинку по вулиці Декабристів Надія Іванівна.

«Таке вперше за 35 років. У городі вода стояла. Але такого за 35 років не було», — відзначає жителька підтопленого будинку по вулиці Декабристів Валентина Іванівна.

«У нас оця зливнева каналізація повністю забита. Ми про це говорили», — розповідає жителька затопленого будинку по вулиці Декабристів Лариса Миколаївна.

Безгосподарське ставлення влади до комунальних комунікацій за наявності достатнього фінансування призвело до тотальних затоплень, які цими вихідними повторились удруге. У людей опускаються руки. Не знають, що робити – відновлювати зруйноване житло чи чекати третього потопу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові надзвичайна ситуація: затопило КНС-4

«Я вже не хочу нічого будувати. Ледь що – й одразу затопило», — говорить житель будинку по вулиці Декабристів Сергій Петрович.

«І чистимо самі. Бо поки дочекалися, а вся багнюка до нас знову», — зазначає жителька будинку по вулиці Декабристів Любов Віталіївна.

Минуло три тижні, а з усуненням причин потопу влада не квапиться. Тільки сьогодні ми побачили можливих підрядників із очищення каналізацій, які спускаються в комунальні шахти, але не хочуть щоб їх знімали.

«Та не треба нас знімати. Ось ви знімаєте», — говорять представники можливого підрядчика з очищення каналізацій.

Далі все-таки прохиляють завісу таємничості. Фірма київська. Назва «Енергозберігаючі технології». Можлива вартість очищення залежно від діаметру труби – від 500 до 1 500 гривень за метр. Проте Декабристів – це не єдина проблема. Захаращеність зливнівок простежується буквально всюди. Ці хащі мають слугувати каналом для потоку води в житлових масивах за вулицею Толстого.

«А як воно буде текти, якщо, бачите, що тут відбувається? Така ж картина там, де приймачі води – вони нечищені. Цікаво, куди гроші витрачаються, якщо є ось таке», — зауважує екс-начальник управління ЖКГ Чернігівської міської ради Вадим Антошин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злива в Чернігові деяким вулицям принесла знову незручності

А це забитий колодязь для стоку води біля Стрижня. До речі, два тижні тому журналісти ЧЕline уже говорили про цю проблему, та реакції від влади нуль.

«Колодязь, який точно так само закоксований, сміттям забитий і ця зливнівка не працює. А це та зливнівка, яка повинна прибирати воду з «Електрона», вулиці Рокоссовського, від «Вени». Чому плаває «Електрон»? Ось чому», — говорить екс-начальник управління ЖКГ Чернігівської міської ради Вадим Антошин.

«Прорили, труби поклали каналізаційні. Там усе завалилось, провалилось. Ніхто нічого не робить», — впевнений житель по вулиці Алексєєва Віталій Васильович.

«Потрібно нашій владі використати ті гроші, які кудись ідуть, на те, щоб зробити нормальний злив. Не було ж цього».

Остання ж злива на вихідних стала причиною затоплення каналізаційного насосного колектора №4, що призвело до чергового комунального колапсу в Чернігові. Сьогодні міська влада, створюючи гарну обгортку для міста, вже не встигає латати пробоїни свого комунального господарства, яке страждає від бездіяльності та некомпетентності владних «професіоналів».

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Пригласите ребят на чистку которые снесли постамента из под Лены. Сделают дешевле. И деньги в городе останутся а не уйдут через Киев до куцыка.

  2. Для дебила юрія, асфальтування як одна із складових теж винна,збільшення площі яка не може впитувати в себе вологу /зелена зона/ приводить до збільшення водного потоку і відповідно збільшення його концентрації в найнижчій точці, а твоє мислиння щодо того що люди засмічують,,,, так ливнівки забиті загалом пісочною массою, мабуть люди з мішками піску спеціально їх засипать

  3. Питання для деб… юрія, А ЧИМ ПОСИПАЮТЬ АСФАЛЬТ ЗИМОЮ, і відповідно чому зявляється пісок в ливнівках,,,,

Back to top button