Суспільство (відео)

Небезпека осінньої риболовлі: коли відпочинок перетворюється на трагедію (Відео)

Осінні місяці вважають найсприятливішим часом для риболовлі. Однак цей відпочинок приховує чимало небезпек. Тому рибалкам потрібно бути особливо пильними. Чернігівські любителі ловлі деякі правила безпеки знають.

«Пришёл, поймал, отпустил рыбу и всё, если надо помощь кому-то, то помогу. Я летний рыбак, я только с берега ловлю всю жизнь и всё. Я ни на лодке, ни на лёд не выхожу никогда», — Дмитро, рибалка.

«А яке тут правило безпеки  у нас? Горілки шоб не пив та у воду не впав, не втопився. Вот это все правила», — Микола, рибалка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині рибалки самотужки відремонтували дамбу на ставку (Фото, відео)

Однак це далеко не все. Аби попередити нещасні випадки на воді співробітники ДСНС проводять відповідні рейди.

«Таким чином ми закликаємо громадян не нехтувати власною безпекою. Аби інформація сприймалася ефективніше рятувальники вручили громадянам пам’ятки з заходами безпечної поведінки на воді», — Валерія Аніч, головний інспектор Чернігівського районного управління ГУ ДСНС України в Чернігівській обл., старший лейтенант.

Рятувальники розповіли, що тільки минулого тижня на водоймах Чернігівщини зафіксовано три випадки загибелі людей. Особливо небезпечний вихід на водойми у човні.

«У разі використання плавзасобів у даний період суворо забороняється рибалити на човні громадянам, які не вміють плавати, виходити у плавання при відсутності рятувального жилету, виходити у плавання при мінусових температурах, в нетверезому стані та в темний час доби. також не можна перевантажувати плавзасіб та брати з собою дітей», — Валерія Аніч, головний інспектор Чернігівського районного управління ГУ ДСНС України в Чернігівській обл., старший лейтенант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинські рибалки похизувалися вдалим уловом

«Наступного разу, щоб у рятувальному жилеті на воду виходили. – у меня есть жилет, но вот сейчас я его одеваю, не застёгивается. – то для вашої безпеки потрібно, ви ж розумієте. Бо багато трагічних випадків. На минулому тижні зафіксовано три випадки загибелі людей», — Та під час цього рейду одного порушника правил безпеки все ж зустріли.

Самі рибалки кажуть, що найчастіше нещасні випадки трапляються взимку, коли лід слабкий.

«Каждый год бывает по первому льду. Было на Днепре. Шёл, шёл и туда. Хорошо, что верёвку кинули и пока не потонул, течение слабое возле берега, так достали его, в машину и домой отвезли. И больше он не ходил на рыбалку», — Микола, рибалка.

Та і восени на водоймах чимало рибалок. Тому рятувальники проводять подібні рейди щотижня.  Перевіряють річки Стрижень та Десну. Кажуть, що часто рибалок можна зустріти на пляжі «Золотий берег».

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button