Суспільство (відео)

Нечистоти на центральній вулиці Чернігова: містяни просять владу зробити каналізацію (Відео)

Капітальний ремонт водопроводу та дороги по вулиці Київській дав місцевим жителям надію, що в них нарешті з’явиться каналізація – останній недоступний їм стандарт цивілізації.

«На нашій вулиці проходять роботи із заміни водопроводу. Спершу ми думали, що тут будуть прокладати і каналізацію, оскільки в жодному будинку по вулиці Київській, яка вважається центральною, каналізації немає. У всіх вигрібні ями», — Вадим Ляпоров, житель вулиці Київської.

«Ми готові потерпіти, перечекати всі ці тимчасові труднощі. Але хотілося б, якщо вже капітальний ремонт, щоб зробили і центральну каналізацію. Тому що в нас тут ні зливнівки, ні центральної каналізації, нічого немає», — Віктор Рябко, житель вулиці Київської.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незаконний «бійцівський» розплідник чи «п’яний» стрілок: собачий скандал на Чернігівщині (Відео)

За словами місцевих жителів, вони досі користуються вигрібними ямами, і це створює дискомфорт не лише для них.

«Київська – це центр міста. І в ті дні, коли йдуть дощі, не дуже приємно гуляти цією вулицею, тому що багато жителів Київської прямо викидають усі ці нечистоти і воно все туди в центр міста біжить», — Віктор Рябко, житель вулиці Київської.

Надію місцевим давали і задекларовані плани влади.

«У плані на сайті water.cn.ua закладена каналізація, до 2025 року. Реконструкція доріг, проведення мереж усіх відповідно», — Вадим Ляпоров, житель вулиці Київської.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дачні розбірки: під Черніговом члени садівничого товариства можуть вчинити розправу над сусідом-поліцейським (Відео)

Люди збирали підписи, формували петиції, наразі готові до діалогу з владою в наданні своєї допомоги, щоб зрушити цей процес.

Організатори ж робіт так розкривають плани щодо прокладення згаданої мережі.

«Каналізація на вулиці Київській буде від вулиці Північної до вулиці Гончої», — Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ ЧМР.

Тож із цим ремонтом мрія про каналізацію на Київській здійсниться, але не для всіх.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button