Суспільство (відео)

Незаконний «бійцівський» розплідник чи «п’яний» стрілок: собачий скандал на Чернігівщині (Відео)

Гостей села Новосілки, що в Ріпкинській громаді, зустрічає вивіска «Обережно, бійцівські собаки». Господиня розплідника, заводчиця Наталія Цацук, розповідає, що має п’ятьох дорослих собак – порід американський буллі та стафордширський тер’єр. Останні належать до бійцівських. Але собак від вулиці відгороджує лише тоненький паркан.

«Вони у вольєрах у вас? – У дворі. – Паркан дозволяє такій собаці вийти? – У мене послух дуже хороший. Я професіонально займаюся», — Наталія Цацук, заводчиця собак, жителька села Новосілки.

Наприкінці минулого тижня в селі стався інцидент. Дачник Дмитро Волошин на вулиці підстрелив одного собаку. Бійцівський пес намагався на нього напасти, коли він із товаришем ішов по воду.

«Підходячи до колодязя… Далі вздовж вулиці з’явилися два бійцівські собаки. З явною агресією, тому що вони бігли на нас, гавкали. Я пішов спиною назад, тримаючи перед собою це пусте відро», — Дмитро Волошин, дачник у селі Новосілки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Слава Богу, що це була я, а не моя дитина»: на пляжі «Золотий берег» жінку покусали собаки

Відступили назад до будинку. Але зрозуміли, що треба повертатися, адже води набрати так і не вдалося. Тепер же для власної безпеки взяв зареєстровану мисливську рушницю. За словами Дмитра, агресія з боку собак знову повторилася.

«Я підняв рушницю. Першим зробив попереджувальний постріл у дорогу, метрів за кілька перед ними. Один собака зупинився, а інший почав забігати до мене зліва. Я підняв рушницю і другий постріл теж зробив перед ним. Я не хотів вбивати», — Дмитро Волошин, дачник у селі Новосілки.

«Я собак боюся з дитинства. Покусали мене. Після того не хотів перевіряти, щоб мене ще кусали», — Павло Фарапон, товариш Дмитра Волошина.

«Я вискочила, питаю: «Хлопці, що ви робите?». А вони кажуть: «Що, ми будемо чекати, щоб вони нас погризли», — Любов Ходос, першою побачила наслідки пострілів.

Господиня тварин розповідає, як собаки опинилися на вулиці. Того дня вона була у від’їзді та залишила чотирилапих у старенької сусідки. Та недогледіла.

«Вони в мене цілий день у хаті. Але їм треба справити нужду. Я випустила. Це було о шостій вечора», — Наталія Іногда, доглядала за собаками.

«Я шкодую про те, що залишила їх у бабусі, що стався такий інцидент», — Наталія Цацук, заводчиця собак, жителька села Новосілки.

Із новою силою конфлікт розгорівся, коли хазяйка тварин виклала в соціальні мережі пост, де зазначила, що її улюбленця розстріляли п’яні чоловіки. Звідки взялася байка про нетверезий стан, так і залишилося загадкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щасливий порятунок: надзвичайники врятували життя безпритульної собаки

«Вона стверджувала, що вони були напідпитку», — Наталія Цацук, заводчиця собак, жителька села Новосілки.

«Ось сусіди казали, що вони були п’яні. – А хто це казав? – А он сусідка», — Наталія Іногда, доглядала за собаками.

«Кажуть, що вони були п’яні, ті, хто стріляв. – Я не знаю. Цього не можу сказати», — Любов Ходос, першою побачила наслідки пострілів.

Наталія Цацук вважає, що використання зброї Дмитром Волошиним було передчасним. Мовляв, якби покусали, тоді вже стріляй.

«Якби мій собака вкусив вас, порвав би вас… і ви його на місці застрелили. Я підійшла б і попросила б у вас вибачення», — Наталія Цацук, заводчиця собак, жителька села Новосілки.

Загалом у селі про часті набіги саме цих собак не говорять, але інколи все-таки вони виходять «погуляти».

«Та бігають. Он ще там написали афішку, щоб не ходили, бо собаки», — Марія Рахманько, жителька села Новосілки.

Загалом за фактом стрілянини в межах населеного пункту розпочато адміністративне провадження. У свою чергу Дмитро Волошин буде скаржитися до правоохоронних органів щодо неналежного утримання собак, які в цьому випадку гуляли без намордника за кілька сотень метрів від дому.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button