Суспільство (відео)

Громадська рада активно готується до роботи (Відео)

У вівторок в облдержадміністрації ухвалили склад нової Громадської ради, до якої увійшли 136 активних чернігівців. Загалом було подано 149 заявок, проте 13 кандидатів не з’явилися на засідання. Голосували за новий склад дорадчого органу пакетом.

«У мене є пропозиція. Усіх, хто подав заяву, всіх, хто тут присутній, обрати до складу Громадської ради всіх пакетом», — говорить Вадим Антошин, член громадської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначено кількісний та персональний склад нової громадської ради

Проте цей склад має ще затвердити голова облдержадміністрації, підписавши відповідне розпорядження. Тільки тоді Громадська рада зможе повноцінно працювати.

«Посилаємо це розпорядження, підписане головою, збираємо робочу групу, і на робочій групі формуємо порядок денний першого засідання Громадської ради», — наголошує  Ігор Москаленко, головуючий установчих зборів Громадської ради при ОДА.

У ході жвавих обговорень обрали і склад робочої групи. До нього увійшли 14 осіб. Двоє з них – представники облдержадміністрації, решта – вже чинні члени Громадської ради, які висловили власне бажання працювати в робочій групі.

«Я бачу ініціативу. Я знаю, що ми з вами відпрацювали останній склад Громадської ради непогано, я вважаю. Є хороші ініціативи, які знайшли своє продовження та реалізацію. Тому я бажаю, щоб наш досвід, якого ми набули, ставав у нагоді для всіх», — розповідає Наталія Романова, заступник голови Чернігівської ОДА.

Як зазначила Наталія Романова, основна мета Громадської ради – скеровувати владу та виявляти ініціативу у вирішенні важливих питань для суспільства. В ухваленому складі Громадська рада діятиме до 2021 року.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button