Суспільство (відео)

Немає нічого неможливого: волонтери передали чернігівському пологовому реанімобіль (Відео)

Те, що ще вчора здавалось нереальним, сьогодні вже під вікнами чернігівського пологового будинку. Це новий реанімобіль, про який працівники закладу могли лише мріяти. Та сьогодні спільними силами волонтерів родом із Чернігова, які зараз живуть по всьому світу, цю мрію вдалося здійснити.

«Власне, ця історія почалася для нашої родини ще 24 лютого, тоді мої батьки прийняли в підвалі приватного будинку всіх сусідів, яким нікуди було йти. Серед цих 11 людей була вагітна жінка. І коли вона от-от мала народити, ми зрозуміли, що це не на день і не на два, ми зрозуміли, що треба розібратися, як же вона буде народжувати, що відбувається в пологовому, які є потреби. Ми зв’язалися з Василем Івановичем, головним лікарем, і на той час потреби вже були. Дитяче харчування, памперси, якісь такі звичайні речі», — комунікаційний директор Ради зовнішньої політики «Українська призма» Ольга Чижова.

Якось передаючи список потреб, Василь Гусак, директор пологового, сказав, що їм надзвичайно необхідний реанімобіль.

Це мало такий вигляд: «який реанімобіль… Ми тут збираємо по 100 євро на памперси і на дитяче харчування». Це здавалось зовсім нереальним, але десь воно засіло в голові у моєї сестри, в Олени і кожну нашу розмову вона закінчувала: «Нам треба придбати реанімобіль».

Думка про купівлю реанімобіля для чернігівського пологового стала основною ідеєю волонтерів і вони почали діяти:

Ми написали всім своїм партнерам, написали всім своїм друзям, які за кордоном і мали гроші. Так знайшлася американська компанія, виробник відеоігор «Zynga», яка пожертвувала основну суму.

Вклад компанії став базовою сумою, на яку вдалося придбати автомобіль. Та попереду залишалось чимало викликів, адже реанімобіль треба було укомплектувати.

-Волонтери з Бельгії та з Нідерландів зробили з цієї машини госпіталь на колесах. Тут вся техніка нова або в абсолютно ідеальному стані.

Люди, їхні історії та проблеми – рушійна сила в багатьох питаннях. Саме так сталося і в цьому випадку.

«Хочу сказати, що цей реанімобіль допомогла купити нам маленька дівчинка з Чернігова, її звати Ніка, вона народилася передчасно і її треба було транспортувати в Охмадит. Василь Іванович зняв нам відео, в яких умовах ця дівчинка їхала. Це була старенька «Газель», медсестра всю дорогу тримала її на руках, під сидінням лежав кисневий балон. Ми всім показували це відео, аби нам допомогли. Люди абсолютно без питань, без якихось нарікань, абсолютно безкоштовно допомагали нам.

Сьогоднішній день насправді історичний для Чернігівського пологового – щороку приблизно 50 діток потребують переправлення із Чернігова до Києва. Якщо раніше для цього треба було вигадувати складні плани та шукати допомоги повсюди, то від сьогодні пологовий самостійно зможе транспортувати новонароджених, таким чином рятуючи їм життя.

«Ми всім дуже-дуже вдячні, наша мрія здійснилася. Будемо працювати надалі на благо нашої держави», — Вікторія Базарна, завідувач неонатального відділення Чернігівського пологового будинку.

Не існує нічого неможливого, а для того, що здається неможливим, просто потрібно більше часу та зусиль. Сьогодні це вкотре довели українські волонтери.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button