Суспільство (відео)

Резервісти Чернігівщини показали готовність боронити країну від російської агресії (Відео)

На Чернігівщині по різних локаціях, однією з яких була колишня жіноча колонія в Чернігові, відбувається урочисте підбиття підсумків двотижневих зборів резервістів. Кращих нагороджували, всіх вітали за виявлену стійкість і патріотизм у готовності боронити нашу Батьківщину.

«Передаю вам щиру вдячність за те, що ви проявили мужність, патріотизм, громадянську свідомість і прибули на наші збори. Хотілося б наголосити на тому, що в нас уже восьмий рік триває війна. Ці збори не були випадковими. Вони були позаплановими. Керівництво держави повинно було адекватно реагувати на ту загрозу, що і на сьогодні залишається розгорнутою вздовж кордону Чернігівської, Сумської та Харківської областей»,-  Юрій Колесниченко, начальник управління територіальної оборони оперативного командування «Північ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині стартували навчання тероборони (Фото)

«Ті знання, які вам дали… Ті люди, хто хотів, мав бажання, їх узяли. І у випадку агресії Російської Федерації, ви готові встати в стрій і за досить короткий час згадати це та захистити свій дім»,- Костянтин Смирнов, т.в.о. командира бригади, полковник.

Самі резервісти в процесі навчань, що, попри окремі дислокації підрозділів, проходили по всій області, отримали або відновили навички, які надзвичайно необхідні в умовах наявності агресивного сусіда, що готовий зазіхати на територіальну цілісність нашої держави.

«Ми перш за все відпрацювали мобілізаційну готовність. Показали, що сьогодні Чернігівська область може зібрати 3000 людей на оборону Сіверського краю. У нас є люди, які здатні і хочуть захищати землю»,- Сергій Богукалець, лейтенант, резервіст, начальник відділення персоналу.

Після урочистої частини збори закінчили молитвою.

«Господу помолимось. Владико святий»,- Протоієрей Антоній (Панасенко), військовий капелан.

Загалом по завершенню зборів військові запросили всіх зацікавлених резервістів вступати на контракт до лав Збройних сил України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button