Суспільство (відео)

Непереможна система: «кругообіг» чиновників Держводагентства (Відео)

Чернігівські активісти ще в листопаді побували в гостях у київських чиновників Держводагентства України, щоб розказати про корупцію у водному господарстві нашої області.

«До мене звернулися активістські громадські діячі, зокрема члени колективу водресурсів Чернігова, з приводу. Неприємних речей, що відбуваються в чернігівському водному господарстві. Це щодо корупційних схем із відмивання коштів на очистку річок. Також із приводу використання працівників підприємствах в особистих інтересах», — адвокат Сергій Нестеренко.

За словами чернігівців, зловживання в водному господарстві курує керівник Деснянського басейнового управління водних ресурсів  Сергій Нагалюк, який був тісно пов’язаний із люстрованим у 2014 році керівником водників України Василем Сташуком.

«Сташук – це родич Нагалюка. У них схема була добре налагоджена. Ми з ними боремося протягом п’яти років із Нагалюком, із Сташуком», —  громадський активіст Олександр Шевель.

На самій зустрічі з тогочасним виконувачем обов’язків керівника Водагентства України Павлом Гвозденком активісти дізналися, що скоро структуру очолюватиме, за їхніми словами, представник старих кадрів, проти яких вони так борються.

«Були неодноразово і в Овчаренко. Сьогодні за Ірину Іванівну проголосував Кабмін, за її призначення головою Держводагентства. Ми знаємо, що вона ставленик Сташука, і схема в них працює доволі давно. – Я не буду цього коментувати. Вибачте», —  заступник голови Держводагентства Павло Гвозденко.

«Вони викопали ще з Хоменком по картах всі меліораційні системи. У Нагалюка є угіддя і ставки в Новій Буді. Там Овчаренко в нього була дуже часто», — громадський активіст Олександр Шевель.

За словами Гвозденка, Сергій Нагалюк спростував усі звинувачення на свою адресу, назвавши їх наклепом від недоброзичливців.

«Він каже, що це все наклеп, і проти нього хтось там якусь кампанію проводить. За його словами, якийсь керівник, якого він там звільнив.  Є багато таких речей, які наявні, але, коли в тебе немає конкретних фактів, буває проблемно це довести», —  заступник голови Держводагентства Павло Гвозденко.

Як влада в Києві стежить за законністю і правопорядком на місцях, ми побачимо згодом. Адже Павло Гвозденко пообіцяв посприяти службовій перевірці всіх вищевказаних звинувачень. Проте наразіі, навіть через місяць після обіцянок, жодної перевірки наших водогосподарників активісти так і не дочекались.

Ще статті по темі

Back to top button