Суспільство (відео)

Селище на Чернігівщині «накрило» сміттям зі Львова (Відео)

Всеукраїнське турне львівського сміття триває. Цього разу його виявили на полігоні під Козельцем на Чернігівщині. Місцеві жителі розказали фури з непотребом і підробленими накладними їдуть цілими колонами.

Під цілодобовий гуркіт двигунів вантажівок — Володимир з дружиною пораються на городі. За парканом — автобаза, де протягом кількох років далекобійники зупиняються на відпочинок. Місцеві кажуть, особливо це місце полюбилося іноземним водіям, яким бракує жіночої уваги.

А минулого тижня кілька зерновозів зі львівськими та закарпатськими номерами припаркувалися під самісінькою огорожею подвір’я Володимира. Із автівок потягло нестерпним смородом, розповідає пенсіонер. Виявилося — у кузовах замість зерна — тонни сміття.

«Стоять зерновози накриті брезентами. Закарпатські номера. Я кажу, хлопці, що ви возите? — Та нічого, нічого. Ми на парковку. І коли я розкапав, одна машина поїхала, вигрузилася, Там було явно видно, що там було сміття і стояв запах», — говорить Володимир Левський, житель Козельця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гончарівській ОТГ поділилися досвідом роздільного збору сміття

Жителі відразу забили на сполох, викликали поліцію.

«Поліція постояли навпроти фур — зерновозів. Ну, я думав, що це зерновози, тому що кузова такі возять зерно. Навпроти зерновозів постояла поліція. Вони нічого не перевіряли у водіїв», — говорить Володимир Левський, житель Козельця.

За словами місцевих активістів — львівське сміття скидають на цьому невеликому полігоні, за кілька кілометрів від селища. Розповідають, за півроку звалище розрослося чи не вдвічі. Тутешній охоронець про львівське сміття ні сном, ні духом.

«Із Українки до нас його. Все офіційно. Заключений у нас договір с таким-то, таким-то. Щоб нам везли зі Львова. Я, приміром, не чув», — говорить Сергій Миколайович, охоронець сміттєзвалища.

За документами із Українки, а за фактом зі Львова. У цьому пересвідчилися і ми, взявши із купи сміття перший ліпший папірець.

«Адреса: Місто Львів, вулиця Наукова 104/70».

«Значить, накладна. Нова почта. 21.00 Отримувач місто Львів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сфотографуй сміття – забери у жеківця премію

«Шукайте, лазьте. А шо ви знімаєте? На якій підставі ви знімаєте?», — говорить Олександр Набільський, керівник підприємства.

Керівник сміттєзвалища приїхав, щойно дізнався про візит нашої знімальної групи. Те, що сміття дійсно прибуло зі Львова — він заперечує.

«Тут із Киева чеки. Може із Лос-анжелеса хтось прилетів, чеки. — Ну если массово лежат чеки из Львова, на секундочку — це не випадок».

Пояснити, чому під виглядом київського гора львівського непотребу, підприємець не зміг, бо у нього вихідний.

«Хочете інтерв’ю — завтра робочий день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великоднє свинство: чернігівці залишають після гори сміття

Сьогодні на полігон має навідатися спецкомісія, аби з’ясувати, чи дійсно сміття привезли зі Львова. А козельчани готують заяву до прокуратури.

«Нікому нічого не треба, бо все корумповано. І це страшно становиться. І жити тут, і народжувати дітей», — говорить Анна, жителька Козельця.

«У нашому районі по-моєму, люди забули про свої посади, свої обов’язки. І те, що вони обіцяли людям. Людей реально витравлюють», — вважає житель Козельця Ігор Корнієнко.

Якщо ж чиновники не наведуть лад, місцеві жителі обіцяють влаштувати масовий страйк.

Джерело: Подробности

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Я не розумію, а де активісти? В кінці-кінців приструнять цей Львів із його грьобаною «культурою», яку по всій Україні розвозять. Куди дивиться поліція? Ну не може машина зі Львова приїтати незаміченою на Чернігівщину. Пару разів нехай стрельнуть по колесам «зерновозам», можливо й задумаються чи їхати їм на Чернігівщину?

  2. Побачили львівське сміття а свого під носом не видно, скільки можна захаращувати околиці сіл і селищ ,коли наші люди навчаться порядку і чистоти ,треба з себе починати .
    валентина.

  3. Нам команда фас на простых смертных… Львовский мусор-это спланированная акция для раздора людей!

Back to top button