Суспільство (відео)

Нетранспортабельних чернігівців перевозить спеціальне таксі (Відео)

Надія Любченко вправно заїжджає в автомобіль соціального таксі. Нещодавно тут змонтували пандус.

—  Добре, що є пандус. Адже моя вага — 80 кг, і їх треба піднімати, а так — пандус є, — Надія Любченко.

Влітку жінка живе на дачі за містом. Двічі на місяць вона може скористатися послугами безкоштовного таксі. Таке в місті з’явилося більш ніж півроку тому.

— Як добиралися? Як вийде, або й нікуди не вибиралася, а взимку я живу в квартирі на 4 поверсі, то я там уже і нікуди не виходжу цілу зиму, а таке таксі — це дуже добре, — Надія Любченко .

Одна ця машина щодень виїжджає більш ніж на тридцять заявок. Обслужити усіх не встигають, а тому доводиться групувати поїздки. Людей з особливими потребами супроводжує соціальний працівник.

— У нас заявки приймаються за 2 дні. Якщо ще медичні поїздки, то з сьогодні на завтра, а от із сьогодні на сьогодні не приймаємо, — Надія Лозбень, директор ГО «Логос».

Проект «соціального таксі» створили активісти благодійної організації для інвалідів «Логос». Його експонували в рамках програми «бюджету участі».

— Сума бюджету — 185 тисяч, це з автомобілем і телефонами для водія і диспетчера, — Надія Лозбень,  директор ГО «Логос».

Однієї машини для чернігівців катастрофічно не вистачає. У місті проживає понад двадцять тисяч людей з інвалідністю. Та й цей проект «соціального таксі» завершується за чотири місяці. Зараз люди з інвалідністю та їхні родини подали заявку на продовження проекту. Вони просять чернігівців проголосувати за нього.

Ще статті по темі

Back to top button