Суспільство (відео)

Незмінний рослинний еліксир від застуд: чернігівський травник розповів, як уберегтися від ГРВІ (Відео)

Як не захворіти на ковід чи інші вірусні болячки або щонайменше без ускладнень перенести захворювання? Відповідь банальна і досить проста – зміцнювати власний організм. Можливостей для цього вистачає і без відвідин аптеки. Лікарські трави.

«Трава іван-чай. З давніх часів її заготовляли. В певні часи навіть мала бюджетоутримуючий ефект у країні. Цей чай зараз трішки призабувся, але відновлюється», — Олександр Хорошок, чернігівський травник.

Іван-чай – справжній еліксир здоров’я. Як пояснює чернігівський травник Олександр Хорошок, іван-чай – це скарбничка вітамінів і мікроелементів. Покращує складові крові, допомагає від стресів, безсоння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезонні застуди: неочікувана правда від чернігівських лікарів (Відео)

«Нормалізує артеріальний тиск, усі обмінні процеси в організмі людини, чудово впливає на імунітет», — Олександр Хорошок, чернігівський травник.

Особливо корисний і – найголовніше – безпечний ферментований іван-чай із вітамінним комплексом.

«До складу входять – джерело вітаміну С – листя смородини та малини, листя чорниці, плоди шипшини й чорниці».

«Ми додаємо зібрану в лісі айву – джерело вітаміну С, а також додаємо до цього складу плоди шипшини, отакого характеру», — Олександр Хорошок, чернігівський травник.

Ферментація робить використання іван-чаю безпечним для щоденного вживання, також вона розкриває всі корисні якості цієї рослини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Профілактика застуд: як уберегтися від сезонних хвороб без використання ліків (Відео)

«Процес ферментації, по-науковому – розщеплення міжклітинного простору, а в народі це називають прив’ялення трави. Іван-чай проходить два етапи ферментування. Перший за температури 60 градусів. А другий – упродовж двох годин вище як 100 градусів», — Олександр Хорошок, чернігівський травник.

Загалом увесь набір вітамінного комплексу спрямований на насичення організму необхідними вітамінами та мікроелементами, що стимулюють захисні властивості, тобто імунітет. Проте окремі складові такого чаю мають і свої особливості. До прикладу – сушене листя та ягоди чорниці.

«Унікальність її у тому,що ці листочки чорниці зменшують рівень цукру в крові. Це доволі актуально, оскільки зараз Україна займає доволі високе місце щодо цукрового діабету», — Олександр Хорошок, чернігівський травник.

Тож, як пояснює Олександр Хорошок, природа сама дала нам можливість захиститися від бактеріальних і вірусних атак, тобто бути здоровими. І нам залишається лише вчасно та з розумом використовувати цю дану Богом зелену аптеку.

Журналіст: Олег Дешура

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button