Суспільство (відео)

Профілактика застуд: як уберегтися від сезонних хвороб без використання ліків (Відео)

Наближаються холоди, а з ними і сезон застуд. Тому деякі чернігівці вже починають займатися профілактикою.

«Вітаміни їм, фрукти, овочі. Так себе підтримую. Ліками жодними не користуюсь. Помідорчики, перчики, грушки, яблучка, рукола, салат. Усе своє, на дачі вирощую».

«Лимони, чай з лимоном. Вітаміну С якнайбільше вживати. Є вітаміни з вітаміном С. Бабусині методи – цибуля й часник у їжу».

«Та є й ті, хто застуди не боїться».

«Я не застуджуюсь».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезонні застуди: неочікувана правда від чернігівських лікарів (Відео)

Та лікарі кажуть, що зараз люди дуже налякані вірусними захворюваннями через пандемію ковід. Тому вони почали частіше цікавитися, як убезпечити себе від того чи іншого захворювання. За словами фахівців, найкраще від них рятують регулярні прогулянки на свіжому повітрі.

«Але не переохолоджуватись при цьому. Обовязково треба проводити вдома вологе прибирання, провітрювати приміщення. Потрібно, щоб кожна людина мала повноцінний сон», — Олена Білеуш, лікар загальної практики сімейної медицини Чернігівської міської поліклініки №3.

У профілактиці допоможе й збалансоване харчування. Саме восени найбільше овочів і фруктів. За словами лікаря, вони здатні поповнити організм людини потрібними для підтримання імунітету вітамінами та мікроелементами.

«Я вважаю, що не потрібно спеціально вживати якісь препарати для стимуляції імунітету. Головне – повноцінно харчуватися. Ті самі яблука, лимони, банани. Тобто всі овочі й фрукти, що мають повноцінний вітамінний склад. На день треба вживати 2-3 яблука. Чай із лимоном або навіть просто лимон із цукром. У цьому випадку дуже добре засвоюється вітамін С. Помідори також насичують наш організм вітамінним комплексом. Зараз багато дині, кавуни продаються», — Олена Білеуш, лікар загальної практики сімейної медицини Чернігівської міської поліклініки №3.

Лікар радить вживати саме ті продукти, які не пройшли термічної обробки. Перед вживанням їх треба ретельно мити.

Журналіст: Ольга Лазун

Оператор: Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button