Суспільство (відео)

Ні слова про гроші: представники «Єдиного волонтерського центру» звітували перед громадою (Відео)

Представники Єдиного волонтерського центру зібрали прес-конференцію в ОДА, аби відзвітувати про роботу, виконану за минулий рік.

Центр об’єднує кілька організацій, кожна з них займається певним напрямом діяльності. Громадська організація «Сяйво Сіверщини» опікується родинами загиблих в АТО. Їхнім найбільшим минулорічним досягненням стало проведення в серпні масштабного заходу «Єдина родина України».

— На цьому заході родини загиблих вирішили визначити 20 серпня датою національної пам’яті боротьби воїнів, полеглих за незалежність і цілісність держави. Ми минулого року розпочали роботу, щоб цю дату затвердили у Верховній Раді. Робота триває, ми поступово йдемо до цієї цілі, — Ірина Березинець, керівник ГО «Сяйво Сіверщини».

Цьогоріч захід уже прийматиме Тернопіль, чернігівські волонтери допомагатимуть у його організації.

Волонтерський центр також підтримує демобілізованих і діючих бійців, допомагаючи вирішувати безліч нагальних питань.

— Даєш телефони, в тебе таке запитання, тобі УБД не дають, отже, ходи сюди. Якщо суто інформаційна  — йдеш сюди. Люди заспокоюються, бачать, що є місце, куди ти можеш прийти і тебе вислухають, тебе не викинуть отак, — Геннадій Обушний, ГО «Федерація історичного фехтування».

Допомогу від єдиного волонтерського центру отримують і переселенці з Криму та східних областей. Майстер-класи, організація відпочинку для дітей, гуманітарна допомога фронту — це напрями роботи ініціативної групи «Кримська громада» .

— На фронт було передано 320 пар устілок, 25 балаклав і багато шкарпеток, ми їх не рахували, — Світлана Кузіна, керівник ініціативної групи «Кримська громада Чернігівщини».

Утім, під час прес-конференції не прозвучало жодної інформації, скільки ж грошей і на що пройшло через волонтерський центр. Представники організації виправдовуються: фінансового звіту ще не готували.

Ще статті по темі

Back to top button