Суспільство (відео)

НМТ 2023: про цьогорічні особливості та строки проведення тестування на Чернігівщині (Відео)

У 2023 році для складання національного мультипредметного тесту в комп’ютерному форматі в Чернігівській області зареєструвалися 6 776 учасників, серед яких 5 462 – це учні 11-х класів. НМТ міститиме три блоки завдань, два з них становлять обов’язкові навчальні предмети – українська мова й математика, а третій блок – на вибір абітурієнта: історія України, одна з іноземних мов, біологія, хімія або фізика. Основна сесія триватиме з 5 по 23 червня. Вона відбуватиметься на базі створених 26 тимчасових екзаменаційних центрів в області.

«Вони охоплюють 18 населених пунктів в області. Крім того, в місті Чернігові таких пунктів 7, а в Ніжині та Прилуках – по два тимчасові екзаменаційні центри. На жаль, є громади, які, згідно з наказом Мінреінтеграції, віднесені до таких, на яких можливі бойові дії. Це Семенівка, Новгород-Сіверський, Городня та Сновськ, у цих громадах, у зв’язку з безпековою ситуацією, тимчасові екзаменаційні центри не були створені», — Юрій Музика, начальник Управління освіти та науки Чернігівської обласної державної адміністрації.

Такі абітурієнти мають можливість скласти НМТ в інших найближчих громадах. Із міркувань безпеки інформацію щодо адреси центрів, дати та часу учасники можуть переглянути виключно в особистому кабінеті, де є індивідуальне запрошення. Тестування триватиме 180 хвилин, на кожен блок відведено 60 хвилин, утім, учасники зможуть самостійно розподіляти час між блоками. Для тих, хто з поважних причин не зможе бути присутнім на основній сесії, з 11 по 24 липня діятиме додаткова сесія.

«Для дітей і дорослого населення, які мають бажання пройти тестування та перебувають за кордоном, були створені такі ж тимчасові екзаменаційні центри в 32 кранах світу. І відповідно, вони також мають доступ до складання цих іспитів, аби далі продовжити навчання», — Юрій Музика, начальник Управління освіти та науки Чернігівської обласної державної адміністрації.

Учасникам, які складатимуть НМТ за кордоном, необхідно мати на увазі, що час початку тестування визначений за київським часом. Інформацію про результати НМТ за шкалою від 100 до 200 буде розміщено на персональних сторінках учасників тестування: з основної сесії – до 28 червня 2023 року, а додаткової – до 29 липня 2023 року.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button