Суспільство (відео)

Всеукраїнський день бібліотек: чернігівці розказали, що полюбляють читати (Відео)

30 вересня в Україні відзначають Всеукраїнський день бібліотек і їхніх поціновувачів. На жаль, упродовж останніх років паперові книжки стають менш популярними, на відміну від електронних. Утім, є багато поціновувачів саме друкованих видань. Ми поцікавилися в чернігівців, які бібліотеки в нашому місті вони знають, чи відвідують їх і які книжки читають.

Короленка, Коцюбинського, потім, пам’ятаю, на Рокоссовського була для школярів. У селі також відвідувала. Остання книжка, яку прочитала, – «Кайдашева сім’я». 

Бібліотека Короленка, дитяча бібліотека – ось усі, які знаю. Зараз читаю «Гаррі Поттера» і наразі більше нічого. Надаю перевагу більше паперовим.

Бібліотека Короленка, звісно. Є бібліотеки в університетах, наприклад, я навчалася в педагогічному, там є дуже гарна бібліотека. Є молодіжна бібліотека на проспекті Левка Лук’яненка. І біля стадіону в нас же була, але зараз не працює з відомих причин. Читаємо зараз, але не так часто, як хотілося. З останнього читала «Маленькі жінки» Луїзи Мей, мені дуже вона подобається, перечитую вже вдруге. Для мене як заспокійливе.

Ось та, яка біля обласної ради, цю знаю. А взагалі я більше в телефоні читаю, є і паперові, але мені електронні зручніші. Серед останніх – назва містить ненормативну лексику, то не скажу, а так «Человеческое, слишком человеческое» Фрідріха Ніцше. Філософські, психологічні, ось такі подобаються.

Короленка найбільша, Коцюбинського. І біля стадіону. На жаль, друковані видання я вже давно не читаю. Надаю перевагу аудіокнижкам. Аби можна було слухати і чимось займатися.

Знаю, де розташовані, але назви не скажу, давно не користувався. Здебільшого вдома читаю. Суворова з останнього читав. В радянському союзі його зрадником вважали, він був противником радянської влади. Розкриває історичні теми, розслідування. Про Другу світову здебільшого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині протягом доби читатимуть Гоголя разом

Бібліотека Короленка і біля податкової знаю. А були там аж рік тому. Ще, здається, на проспекті Левка Лук’яненка бібліотека є. Все, більше не пам’ятаю. Книжки люблю більше історичні.

Елізабет Гілберт «Есть, молиться, любить». Ось зараз цього автора і читаю взагалі, багато книжок у неї.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button