Суспільство (відео)

Нове меню, коли чернігівцям чекати «Омікрон» і бустерна вакцинація: подробиці наради в муніципалітеті (Відео)

Уже наступного місяця очікується хвиля захворюваності на коронавірус штаму «Омікрон». Про це під час наради в мерії повідомив гендиректор другої чернігівської міської лікарні Владислав Кухар, пославшись на інформацію МОЗ. Він також розповів, що майже половина чернігівців уже повністю вакцинована.

«На сьогодні в Чернігові завершили вакцинацію 45% людей, першу дозу отримали 49% осіб. Є вже 115 осіб, які отримали третю, бустерну дозу вакцинації», — Владислав Кухар, генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

Зараз захворюваність на COVID-19 у Чернігові йде на спад. Владислав Кухар повідомив, що минулого тижня лікарі відзначали зменшення кількості хворих і госпіталізованих осіб. Така сама ситуація й порівняно із січнем минулого року. Однак потреба у кисневій підтримці збільшилася майже втричі.

«На сьогодні 138 осіб перебувають у стаціонарах. Із них 107 осіб – на кисневій підтримці. Семеро – на ШВЛ. Кількість захворілих становить 227 осіб, тих, хто одужав – 304. Було госпіталізовано 69 осіб і виписана після одужання 41 особа. На жаль, є 9 померлих», — Владислав Кухар, генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший день після канікул: що змінилося для школярів

Також зафіксовано сім випадків захворюваності на коронавірус серед дітей, одна дитина – в стаціонарі. Та це не вплинуло на процес навчання. Після канікул усі освітні заклади Чернігова відновили роботу.

«На самоізоляції немає жодного класу. В закладах дошкільної освіти відвідуваність на рівні половини. Всі заклади працюють у штатному режимі», — Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

До того ж новий семестр розпочався зі змін у харчуванні дітей. Так, садочки та школи перейшли на нове меню.

«З 1 січня відбулися зміни, що в дошкільному харчуванні, що в закладах загальної середньої освіти, тобто зменшилася кількість цукру, солі. Водночас більше додано овочів, фруктів і загалом змінено підходи до страв. В кожному дитячому садочку на вулиці вивішують те меню, чим годують дітей, щоб батьки бачили», — Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

Говорили і про наявність реагентів для посипання доріг узимку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міській раді розповіли про ситуацію з опаленням у Чернігові

«На сьогодні на складі більше як тисяча тонн солі, у нас прийшли 8 вагонів. Ще замовлено 10 вагонів. Зараз у мене є майже 5 тисяч тонн піщано-сольової суміші та 1200 тонн солі», — Руслан Волок, начальник КП «АТП-2528».

Під час наради також розповіли, що для прибирання снігу в місті задіяно 62 одиниці техніки з різних комунальних підприємств.

«Завдання «АТП-2528» – 156 км доріг. І майже 70 тис. м2 тротуарів. Що стосується прибудинкових територій, що обслуговують ЖРЕДи, там площа становить 136 тис. м2. Одразу неможливо прибрати таку кількість снігового покрову», — Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови.

Загалом же на нараді обговорили питання тарифів, що мають залишитися на рівні минулого року. Згадали й про громадський транспорт. Наразі деякі автобуси переобладнують на пропан. Тому частина транспортних засобів тимчасово не на маршруті.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button