Суспільство (відео)

Нові призначення, руйнація будинків і мрії мера: насичена сесія в міській раді (Відео)

45-та сесія в муніципалітеті розпочалася з привітання видатного біатлоніста, який зараз очолює управління молоді та спорту та є депутатом Чернігівської міської ради, зі здобуттям нового звання.

«Визнали почесним громадянином Чернігівської області. Це Дериземля Андрій».

Далі депутати ухвалили кілька питань, що стосувалися комунальної власності. Голосування перервали мешканці 89-го будинку по проспекту Перемоги. Вони просили в міського голови вжити заходів і припинити руйнування їхнього помешкання фірмою, що зводить поруч новобудову.

«Це буде руйнування будинку, зруйнувався гуртожиток, що з ним робити?? І де люди? То що, хочете цієї ж долі для нас?» — Ірина Глухова, мешканка будинку по пр. Перемоги, 89.

«Вже два роки ми звертаємося по допомогу. Є порушення. На цю фірму накладено штрафи. Усі служби в курсі, але ніхто не може на них вплинути», — Наталія Сердюк, мешканка будинку по пр. Перемоги, 89.

Справа в тому, що раніше міська рада надала дозвіл на відведення земельної ділянки біля їхнього будинку, якому вже 50 років. Тепер люди просять цей дозвіл скасувати.

«У нас раптово почалися будівельні роботи, почали трястися стіни, почали вирубувати опорні стіни. Невідомі люди обнесли парканом наш будинок», — Дмитро Шпак, мешканець будинку по пр. Перемоги, 89.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській міськраді новий секретар

«Ми не можемо скасувати право власності ні рішенням сесії, ні чиїмсь рішенням. Ми надали дозвіл. Узгоджено з управлінням архітектури зовнішній вигляд, усі розміри… І на законних підставах цей субєкт розпочав будівельні роботи для організації входу до підвального приміщення», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Та з’ясувалося, що все не так уже й законно.

«Ми вже виходили на цей об’єкт, проводили перевірку. Також було встановлено роботи, які потребують дозволу. Це роботи з втручанням в опорні конструкції. За це було притягнено до штрафу та надано припис про зупинення цих робіт. Будемо проводити повторну перевірку та вживати заходів, згідно з чинним законодавством», — Людмила Шкуріна, голова Управління ДАБК Чернігівської міської ради.

А от питання з наданням землі для власників магазину «Продукти» на Бобровиці спричинило обурення мера. Він зазначив, що там продається алкоголь, і це заважає жителям мікрорайону. Власники з цим не погодилися. Тоді Владислав Атрошенко вирішив поділитися з присутніми своєю мрією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові боротимуться з торговими МАФами

«Коли будемо жити заможно в Україні та місті Чернігові. Буде дозволяти бюджет зробити 4-рядну дорогу по вулиці Шевченка до Новоселівки, і загородити бедлам увесь, разом з усіма магазинами шумопоглинаючим парканом», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Після розгляду всіх земельних питань у мерії оголосили годинну перерву, яка затягнулася на стільки ж. Після її закінчення повернулися до найголовнішого пункту.

«Переходимо до розгляду питання про дострокове припинення повноважень секретаря Чернігівської міської ради 7-го скликання Черненка Максима Петровича».

Обравши лічильну комісію, в якій були представники всіх фракцій, депутати вирушили голосувати.

«Взяли участь у голосуванні 33 особи. Кількість бюлетенів визнаних недійсними – 1. Кількість голосів, поданих за дострокове припинення повноважень секретаря Чернігівської міської ради 7-го скликання Черненка Максима Петровича, – 32 голоси «за», — Жанна Шерстюк, голова лічильної комісії.

Таким чином він склав свої повноваження. Тут же мер запропонував обрати нового секретаря та висунув кандидатуру.

«Ми залишаємося вірними принципам демократії, і в нас є велика фракція, від якої ми фактично делегували Черненка Максима, і для підтримки статусу кво ми делегуємо Хольченкову Наталію Миколаївну на цю відповідальну посаду», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

За її кандидатуру проголосували 22 депутати. Таким чином депутат фракції «Наш край» Наталія Хольченкова стала новим секретарем Чернігівської міської ради. Також депутати проголосували за зміни у складі виконавчого комітету, зміну складу постійної комісії з питань освіти, медицини, соціального захисту, культури, молодіжної політики та спорту. Замість Наталії Хольченкової до її складу внесли Максима Черненка.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button