Суспільство (відео)

Нові призначення та розширення громади: перша сесія Козелецької селищної ради (Відео)

Козелецька територіальна громада з новим очільником. Ним став висуванець від партії «Наш край» Валентин Бригинець, який переміг на місцевих виборах у жовтні. Саме ухвалення рішення про початок його повноважень стало одним із найголовніших питань першої сесії Козелецької селищної ради 8-го скликання. Його депутати підтримали одноголосно.

«Лічильна комісія? – Одноголосно! Рішення прийнято».

Уже як новообраний голова територіальної громади Валентин Бригинець склав присягу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третя сесія Чернігівської міської ради 8 скликання відбудеться 24 грудня

«Урочисто присягаю, що буду вірно служити громаді та народові України. Неухильно дотримуватися Конституції України та законів України. Втілювати їх у життя, охороняти права, свободи та законні інтереси громадян. Сумлінно виконувати свої посадові обовязки», — Валентин Бригинець, голова Козелецької територіальної громади.

Далі обирали секретаря селищної ради. Кандидатом на цю посаду також стала представниця політичної партії «Наш край» Світлана Адаменко. У таємному голосуванні взяли участь 15 депутатів.

«Кількість голосів депутатів, поданих за кандидатуру секретаря Козелецької селищної ради Адаменко Світлани Василівни, – 14. Секретарем стала Адаменко Світлана Василівна», Тетяна Єркіна, голова лічильної комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Нелегітимні» рішення: перша сесія Чернігівської обласної ради (Відео)

«Потрібно нам усім протягом каденції працювати. Тому хочу вам побажати вам міцного здоровя та дякую за довіру», — Світлана Адаменко, секретар Козелецької селищної ради.

Також на сесії сформували фракції й ухвалили рішення про утворення постійних комісій.

«Всі питання, які були поставлені на цю сесію, були вирішені. Тепер треба пришвидшитися, приймати виконком і рухатися далі, планувати бюджет, затверджувати, щоб ми до кінця року встигли це все зробити», — Валентин Бригинець, голова Козелецької територіальної громади.

Окрім цього, на позачерговій сесії планують обрати старост. Загалом Козелецька територіальна громада тепер налічує 54 населені пукти. За словами Валентина Бригинця, нещодавно сюди доприєднались 5 сільських рад.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button