Суспільство (відео)

Новий рекорд: у Чернігові 105 виконавців виконали «Молитву за Україну» (Відео)

У 105-ту річницю з Дня проголошення Соборності України вЧернігові встановили міський рекорд. 105 талановитих чернігівських виконавців за участі військового оркестру виконали духовний гімн «Молитва за Україну». Символічним є і місце встановлення рекорду – соборСвятої Великомучениці Катерини.

«105 людей зібралося, щоби проспівати духовний гімн України. Саме духовний гімн. Той гімн, який у нашому храмі щоразу після кожної літургії виконується. Саме ця молитва повинна бути таким поштовхом для кожного з нас, і для тих людей, хто є за кордоном. І ще раз і ще раз повинно бути таким народженням і духовним відродженням», — Отець Роман (Кіник), настоятель Кафедрального собору Святої Великомучениці Катерини, ПЦУ.

«Це дуже важливо, мені здається, і для людей, які будуть на це дивитись, і для нас як для учасників, для музикантів, тому що в нашій єдності – наша сила. І ми повинні єднатися в цей час як ніколи, хоч би по яких куточках землі нас розкидало, але українці повинні триматися одне за одного. І не забувати, що ми – єдиний, міцний, кріпкий народ», — Лілія Козлова, директор-розпорядник капели бандуристів ім. Остапа Вересая.

День Соборності – цесимвол злуки та єдності. 22 січня 1918 року УНР виборола незалежність. Через рік цього дня об’єдналися дві частини України. Проте Україна й українці весь цей час боролися за свою незалежність і продовжують доводити свою єдність і тепер.

«Згадуючи цю подію, ми говоримо про єдність, єдність нашої держави. І в той час, коли ворог розділяє нашу державу, ми якнайсильніше, якнайголосніше говоримо, що Україна – єдина,що українська держава – єдина», — Отець Роман (Кіник), настоятель Кафедрального собору Святої Великомучениці Катерини, ПЦУ.

«В чистій любові до краю ти нас, Боже, зрости».

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button