Суспільство (відео)

Новорічні сюрпризи: стало відомо, як у Чернігові відзначатимуть новорічно-різдвяні свята (Відео)

У Чернігові обіцяють створити новорічно-різдвяну атмосферу, якої через пандемію не було вже два роки. Епіцентром для різноманітних цікавинок стане площа та алея від Катерининської церкви і вглиб міста.

«Вже ми в процесі розроблення нових цікавих тематичних етнофотозон, я навіть сказав би, композицій. Ми будемо бачити цілий перелік наших тотемних героїв Чернігівщини, з якими можна буде сфотографуватися і дітям це буде цікаво. Вовк, наприклад. Козак. Коза. Це наші тотеми, притаманні нашому Сіверському краю», — Олександр Шевчук, начальник управління культури та туризму ЧМР.

Планують встановити дерев’яну інсталяцію для найменших. На площі на свіжому повітрі працюватиме фуд-зона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи засяє цьогоріч вогнями «губернаторська» ялинка?

Цей рік «чернігівський» Дід Мороз вестиме активне листування по всій Україні.

«Буде листування по всій Україні. Ми будемо вітати багатьох охочих по Україні. Сьогодні ми вже готуємо листівки, такі характерні, цікаві, що притаманні нашому місту Чернігову, з його цікавими історичними спорудами. Задля того, щоб наші партнери, міста-побратими, також отримали від нас живе, я наголошую, привітання», — Олександр Шевчук, начальник управління культури та туризму ЧМР.

Діти матимуть змогу написати листа новорічному символу й отримати на нього відповідь.

«Дитинка може написати… у нас розроблений цікавий формат листа… Вона напише Діду Морозу листа, отримає відповідь. І це є той процес, який у підсвідомості дитині в оці всі свята закладає якусь містерію, якусь казку», — Олександр Шевчук, начальник управління культури та туризму ЧМР.

Датою, коли вся новорічна атмосфера «оживе», вибрали 19 грудня, День святого Миколая. В управлінні культури просять місцевий бізнес долучитися до створення свята.

«Щоб вони все-таки подумали і прикрасили свою локацію. Нехай це буде 2-3 метри вікон, які виходять на центральні вулиці, але якщо кожен до цього долучиться, то це буде надзвичайно цікаво, характерно і ми відчуємо загальну атмосферу в місті», — Олександр Шевчук, начальник управління культури та туризму ЧМР.

Загалом, крім згаданого, в центральній частині міста планують встановити невеликі атракціони, будуть розширені світлові інсталяції, святково оформлять комунальний транспорт.

 Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button