Суспільство (відео)

Об’єднання України стартує з Чернігова (Відео)

Це одне з тих місць, куди чернігівці приходять з болем у серці – Меморіальні стели загиблим у війні Героям на Красній площі щоразу нагадують про страшні втрати Чернігівщини у війні з Росією: 147 загиблих військовослужбовців – це найбільша кількість смертей в Україні серед учасників АТО.

«Він не зізнавався, що був на війні. Казав, що був під Ромнами, а  насправді був там з 5 червня, а загинув 5 вересня на Веселій горі в Луганській області», — мати загиблого учасника АТО Ксенія Лоскот.

Мама тридцятирічного Євгена Лоскота, який загинув на Луганщині у перші місяці війни вже два роки переживає втрату сина з невісткою і 6-річним онуком. Тепер сама переповідає подвиги свого героїчного сина.

«Ввін дуже у мене геройський шлях пройшов. Я знайшла людей, хто знав про нього вони розповіли мені його історію, історію його подвигу. Завдяки моєму сину, його солдати залишилися живі», — мати загиблого учасника АТО Ксенія Лоскот.

Родини загиблих військовослужбовців з усіх районів області, а також інших областей України сьогодні у Чернігові об’єднала Всеукраїнська акція «Єдина родина України». Мами і дружини атовців, їх діти, волонтери, представники влади поклали квіти і свічки до меморіальних  стел загиблим учасникам АТО та Героям Небесної Сотні.

У цьому році пам’ятні знаки повністю оновили.

 «Оновили цього року повністю стелу. Ми зробили це спільно з родинами. Ми постійно спілкуємося з родинам загиблих, напревеликий жаль хлопців додалося і ми оновили повністю і зробили більш якісно стелу», — голова облдержадміністрації Валерій Куліч.

Ну і сьогодні Чернігівщина закликала усіх українців об’єднатися навколо нашої держави, організувавши флешмоб «Біда не зламала. Біда об’єднала». На Красній площі намалювали велику карту України, на її  контури стали гості з усіх областей України, і звісно ж, чернігівці.

У самому серці символічної карти України встановили «Дерево життя»: цей двометровий дідух з колосків нового врожаю, привезених не лише з районів Чернігівщини, а також делегаціями з усіх областей України, символізує незламність нашого народу.

«Ці колосочки з чернігівської землі і привела карда область свої колосочки і ми плели дерево життя, дружби, обєднання і багатства, щоб був мир», — голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський.

Чернігівщина передає вітання усім українцям і закликає підхопити патріотичну естафету. Наступна область буде Тернопільська. Чернігівці вже збирають і свої колоски, аби поповнити ними «Дерево життя» тернопільчан.

Ще статті по темі

Back to top button