Суспільство (відео)

Обіцяний сніг прийшов: хто допоможе (Відео)

Чернігівці дочекалися снігу. Випало, щоправда не 40 прогнозованих сантиметрів. Однак, комунальники вивели на вулиці міста понад 20 одиниць техніки. А рятувальники ввели посилений режим чергування та почали розгортати пункти обігріву для далекобійників та водіїв. Уже встигли витягнути із кюветів 8 вантажівок.

«Створено 4 групи для реагування на можливі надзвичайні ситуації та розгортання сили мобільних засобів. На даний час на добовому чергуванні знаходяться 218 чоловік особового складу та 197 одиниць спецтехніки, сере них 25 одиниць високої прохідності», — речник ДСНС у Чернігівській області Олександр Івченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держись, Хома, іде зима: у Чернігові вже працюють пункти обігріву.

Постійно вимірюють рівень опадів працівники превентивної діяльності. Вони мусять вчасно попередити водіїв фур, аби ті не виїжджали на автошляхи, коли їх добряче замете.

«На сьогодні пости та наряди РРПП, які повідомляють водіям багатовантажного транспорту про ускладнення руху в Київський області. Поки що він частково обмежений у напрямку Київ – Харків. У нас він поки що не обмежений, але ми попередаємо, щоб не було скупчення, щоб водії залишалися на стоянка та в місцях відстою», — заступник начальника превентивної діяльності Євгеній Чепа.

Нині в області мали б відкрити понад чотири сотні стаціонарних пунктів обігріву. Зігрівають своїх і прикордонники. Речник Чернігівського прикордонного загону телефоном повідомив, що тим, хто вийшов на чергування, видали додаткові комплекти теплого одягу.

Тим часом чернігівці тепліше закутуються в шарфи та капюшони. Кажуть, заметів не злякаються. Хоч сподіваються, що комунальники таки не дадуть снігу завалити місто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священик розповів про цілющу силу води на Хрещення.

— Десь приблизно чотири роки тому таке було і тут добре чистили комунальники. А якщо не впораються, будемо ми гребти, хто як зможе.

— Було таке, прибиральники добре справилися і зараз усе буде добре.

— Буду все одно ходити на роботу. Я думала, в нас зими не буде.

Комунальники обіцяють вдвічі збільшити кількість спецтехніки, якщо замітатиме аж надто сильно. Начальник КП АТП-2528 так налякався погроз прем’єр-міністра, що й сам ладен сісти за кермо грейдера, якщо за ніч місто не приберуть. А чистити багато – понад сто вулиць.

Журналіст Наталія Тягнирядно

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button