Суспільство (відео)

Бачити прекрасне, попри все: чернігівці – про весну в місті (Відео)

Весна наповнює Чернігів: квітами, запахами, радістю. Місто оживає після тривалого зимового сну та закохує в себе. Цьогоріч, здається, ніби воно буяє вдвічі потужніше, красуючись і за минулу весну, яку в нього відібрало повномасштабне вторгнення. Та чи вдається чернігівцям сповна насолодитися весняною красою міста, зважаючи на складні реалії сьогодення.

«Дуже тяжко. Воно квітне, пахне, але не дуже добре. Будемо сподіватися, що буде краще. Всі чекаємо на Перемогу».

«Краса зараз дуже складно сприймається. Але я от зараз вийшла, йду і захоплююся, що нас цим гадам не перемогти, бо зараз усе настільки цвіте і пахне. Тюльпани – супер. Треба вчитися, треба вчитися, але треба вчитися, хоч із війною це все дуже складно сприймається».

«Я сказала б, що не зовсім. Тому що, по-перше, так, війна. По-друге, я далеко від дому, іноді хочеться поїхати додому. Але так, трохи вдається».

«Все оживає, все зелене, місто відбудовують, відбуваються різні заходи. Звісно, постійно повітряні тривоги, але загалом усе нормально. Я вважаю, що люди не забувають, але водночас хочеться десь пройтися, випити каву, трохи відпочити. Весна йде, незважаючи ні на що».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезон городів відкрито: що вже посадили жителі Чернігівщини (Відео)

«Інколи, коли дивишся навкруги, так гарно, весна. Але потім читаєш новини і засмучуєшся, тому що війна продовжується, у мене тато військовий, тому я знаю, як це важко. Але намагаєшся якось продовжувати жити, бо треба намагатися адаптуватися до нових реалій життя. Розквітло все, тому настрій стає гарним».

«Люди мають і повинні себе відволікати хоч чимось: спостерігати за квітами чи домашніми тваринами, чи прогулюватися з ними парком. Спостерігаю, що зараз багато людей повернулися до Чернігова і я також повернулася ще минулого року. Маю дуже багато фото з домашньої клумби тюльпанів і тут теж різні локації бачила та робила фото».

«Якщо не відволікатись, то тоді можна зовсім не мати сенсу життя. Відволікатися треба обов’язково всім, хоча б трішки, і тоді все буде добре».

«Дуже красиве місто наше. Я живу на околиці, а приїхала сюди полікуватися природою, бо в нас дуже гарне місто. І до Перемоги до нашої. Слава нашим Героям!».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button