Суспільство (відео)

Оголені чернігівські пані стали окрасою «Слов’янських театральних зустрічей» (Відео)

Не лише виставами живуть чернігівські театрали: окрасою 25-го фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі» стала доволі смілива експозиція творів живопису двох молодих чернігівських художників – Андрія Сагайдачного та Володимира Кравченка. 20 жіночих образів хлопці малювали протягом останнього року. Картини такі ж величні, як і сам чернігівський театр.

«Ми самі робили оці мольберти, вирізали, самі робили рами, натягували полотно – повністю все ручна робота, тут немає жодного покупного полотна чи чогось іншого», — чернігівський художник Андрій Сагайдачний.

Експозицію «Жіночі образи» художники готували на прохання керівництва облмуздрамтеатру спеціально для фестивальних днів. У перервах між виставами глядачі могли піднятися на другий поверх театру і подивитися, наскільки багатогранні чернігівські жінки. Бо саме такими у втілених образах показали їх молоді художники.

«Ми хотіли просто показати, що в жінці багато чого є, вона багатогранна – її характер, її погляди, її переконання. Багато робіт представлені в різних техніках, у різних жанрах, так само як і дівчина – кожна дівчина різна, особлива», — чернігівський художник Володимир Кравченко.

Характер жінки помітний навіть тоді, коли вона виходить з образу, переконаний Андрій Сагайдачний. Він представив жінок на полотнах у стилі ню. Сміливі чернігівські, київські та полтавські дівчата погодилися оголити своє тіло не лише перед художником, а й перед усіма відвідувачами цієї виставки.

«Якщо люди приходять підготовлені до театру, у них є багаж культурних вподобань, знань, естетика, тому, думаю, вони не будуть шоковані тут представлено шість робіт ню, я працюю над серією, щоб зробити 2 роботи, а тому через рік буде цікаво прийти і подивитися на цю серію», — чернігівський художник Андрій Сагайдачний.

Експозиція «Жіночі образи» виставлена в театрі Шевченка до 20 листопада. Далі художники мріють повезти своїх намальованих дівчат на гастролі – спочатку у виставкові зали Чернігівської області, а потім і всієї України. Хлопці зізнаються, що мріють побачити у своїй колекції портрети акторок драматичного театру.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Михайло Пронін

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Тю, я думав і справді оголених дівчат покажуть, а тут шопопало

Back to top button