Суспільство (відео)

Опалювальний сезон на Чернігівщині: коли планують закінчити підключення в громадах (Відео)

На Чернігівщині стартував опалювальний сезон. Завершити підключення до опалення в громадах області планують уже до середини наступного тижня.

«На сьогодні приблизно 70 котелень уже в роботі. В нас 78% житлових будинків уже підключено. 70% – це в нас дошкільні заклади»,- Володимир Кривенко, директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської ОДА.

«У прикордонних громадах – у Семенівській, Новгород-Сіверській – заклади охорони здоров’я почали отримувати теплоносій»,- Дмитро Синенко, заступник голови ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неповторна Ялівщина: дивосвіт зеленої перлини Чернігова (Фото)

«Стосовно області, то Ніжин теж сьогодні ввійде в опалювальний сезон. Деякі об’єкти залишаться на завтра.

Тому ми плануємо до середини наступного тижня повністю увійти в опалювальний сезон»,- Олексій Щербина, голова правління АТ «Облтеплокомуненерго».

За словами голови правління АТ «Облтеплокомуненерго» Олексія Щербини, станом на 18 жовтня всі установи Чернігова та житлові будинки підключені до теплоносія. Проте на усунення проблем, пов’язаних із теплопостачанням в окремі квартири, потрібно ще кілька днів.

«Усі житлові будинки підключені до теплоносія, але я звертаю увагу, що протягом п’яти днів може спостерігатися відхилення температурних показників у зв’язку з тим, що відбувається процес стравлюванння повітря. Всі навчальні заклади підключені, всі стаціонарно-лікувальні заклади підключені. Тобто місто Чернігів повністю увійшло в опалювальний сезон»,- Олексій Щербина, голова правління АТ «Облтеплокомуненерго».

Загалом же в обласній державній адміністрації зазначають, що всі об’єкти житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду готові на 100%.

«Але водночас ми маємо розуміти, що цей опалювальний сезон буде нелегким.

На сьогодні сфера житлово-комунального господарства забезпечена 620 генераторами, ще 844 генератори є в закладах освіти, 703 генератори мають заклади охорони здоров’я та 49 генераторів мають заклади соціальної сфери»,- Дмитро Синенко, заступник голови ОДА.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button