Суспільство (відео)

Опалювальний сезон, вартість проїзду та засідки на наркоторговців у Чернігові – питання ранкової наради в мера (Відео)

Уже цієї п’ятниці Чернігівська міська рада має оголосити точну дату початку опалювального сезону в Чернігові. Однозначно батареї в будинках, лікарнях, школах і садках не потеплішають до кінця тижня. Це через високу денну температуру повітря.

«Відповідно до закону, протягом трьох діб температура повинна рівнятися +8. На сьогодні ще, бачите, три-чотири дні вдень близько 20 градусів, ніч – +7-+5.  А тому, думаю, що буде рішення виконкому – розпочати десь із суботи чи неділі», — розповідає Віктор Геращенко – голова правління ВАТ «Облтеплокомуненерго». 

За словами тепловиків, вмикатимуть опалення в Чернігові одразу в усіх багатоквартирних будинках, а також у соціальних закладах – школах, садках і лікарнях.

«У пятницю зранку ми робимо висновок щодо того, ми вмикаємо опалення в суботу ввечері чи в неділю вранці, якщо буде динаміка якась непрогнозована з температурою, будемо реагувати», — говорить  Владислав Атрошенко – чернігівський міський голова.

Підвищення вартості проїзду в громадському транспорті Чернігова теж обговорили на ранковій нараді. Мер обурився, що дізнався про це із засобів масової інформації. За це зробив зауваження своєму заступнику Андрію Черненку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко відреагував на підвищення вартості проїзду до 6 грн

«Якось це пройшло повз мою увагу, я не вивчав цієї пропозиції, хто бере на себе відповідальність заявляти, що ціна становитиме 6 грн… Андрію Валентиновичу, були такі заяви? А як ви вважаєте, чи не було б коректним зайти до голови і розказати про своє бачення щодо ціни і ситуації? То я радив би спочатку заходити до міського голови, а тоді давати інтерв’ю, а не навпаки. Так для вашої кар’єри буде корисніше», — зазначає Владислав Атрошенко – чернігівський міський голова.

Однак скарга міського голови на свого заступника була грою на публіку, адже Владислав Атрошенко не заявив про своє категоричне «ні» проти підвищення проїзду в міському транспорті до 6 гривень. Міського голову більше непокоять зарплати водіям у конвертах, аніж те, де чернігівці братимуть гроші на проїзд.

«Залишать ситуацію такою… ну от всі знають – фіскальні органи, правоохоронні органи знають, що водії їздять за зарплату в 10 тисяч гривень, умовно кажучи. Зарплата залишається на папері мінімальною, бо не можна її збільшити, адже це вплине на вартість квитка, але ж це абсурд, усі все знають. У цьому питанні треба наводити динаміку», — вважає Владислав Атрошенко – чернігівський міський голова.

Також міська рада занепокоєна й тим, що Чернігів і досі не може позбутися наркоторговців. Щоночі вони поширюють свою рекламу, правоохоронці, як вважає міська рада, працюють у цьому напрямі неефективно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опалювальний сезон у Чернігові може розпочатися вже цієї суботи

«У нашому місті з’явилася велика кількість написів на будинках рекламного типу про продаж наркотичних засобів. Можливо, доручити «Муніципальній варті» фотографувати ці написи, потім ЖЕКи та ОСББ ці надписи зафарбовували б», — пропонує Андрій Дериземля – начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту.

Начальник «Муніципальної варти» Віталій Хрустицький переконаний, що зафарбовування надписів не зменшує кількості наркоторговців у місті.

«Ми відпрацьовуємо це питання. Балансоутримувачі їх зафарбовують. Якщо балансоутримувачі їх не зафарбовують, то ми самі беремо фарбу і зафарбовуємо ці надписи. Але величезна їх кількість з’являється буквально за одну ніч, якісь засідки треба вночі робити на цих людей», — говорить Віталій Хрустицький – начальник КП «Муніципальна варта».

Влаштовувати засідки і ловити наркоторговців, вважає міський голова, – це робота поліції, адже штат «Муніципальної варти» не розрахований ще й на таку послугу.

Доповідав на розширеній ранковій нараді начальник управління архітектури та містобудування Сергій Калюжний. За його словами, в І півріччі 2018 року прийнято в експлуатацію житла в новобудовах загальною площею майже 24,5 тисячі квадратних метрів.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button