Суспільство (відео)

Щастя у квадраті: двійнята наступають (Відео)

Карім терпляче чекає, доки його брата-близнюка Давида мати покатає на самокаті. Потім Тетяна Кірієнко так само розважатиме і його. Усе в цій родині порівну. Жінка каже: виховувати двійню треба вміти.

«Розриватися якось мамі треба, не можна так із двома, як з одним».

Звістка про двійнят – для батьків зазвичай стрес. Виховувати одночасно двох дітлахів допомагають рідні.

«Було наче по голові вдарили, а зараз приємно», — розповідає дідусь двійні Валерій Ільченко.

«У мене не було, а в чоловіка так. Коли все добре, всі раді», — відмічає мати двійні Яна Фролова.

Аби навчитися правильно виховувати двійнят, чотири чернігівські подружки дитинства, які майже одночасно народили по двоє малюків, організували справжній рух двійнят у Чернігові. Назвалися «Ми чи я і я».

«Ми ж ділимося досвідом. Хто що пробував, які хвороби… які ліки використовували», — зазначає мама близнюків Тетяна Кірієнко.

Разом із двійнятами виходять у місто. Влаштовують колективні ігри на газоні в парку. Зізнаються: малечі подобається гратися гуртом.

«Ми між собою спілкуємося і ми навіть створили вайбер-чат, туди додали усіх мам. Ми постійно спілкуємося про якісь нагальні проблеми. І товаришуємо по життю», — відмічає організатор руху двійнят Олександра Павленко.

У Чернігові кількість двійнят щотижня зростає, переконує Олександра Павленко. Нині в місті п’ятдесят родин, які виховують двійнят.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button