Суспільство (відео)

Орден «За тарифну політику»: Атрошенко хоче нагородити «тепловиків» (Відео)

Перша весняна сесія почалася з низки міні-мітингів різних соціальних і територіальних груп Чернігова. Більшість навантаження припала на тепер уже не просто мера Чернігова, а Людину року 2017.

«Пані та панове, переможець у номінації «Міський голова року», – міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

Першими свої вимоги висунули АТОвці – урізати торгівлю сигаретами та спиртним, нарешті побороти гральний бізнес. Шукали підтримки в питанні монетизації пільг, адже нинішня позиція міськради їх не задовольняла.

«Чернігівська міська рада вітає рішення Кабінету Міністрів про впровадження принципу монетизації пільг», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Кабінету Міністрів дякувати нема за що. І перш ніж подавати текст, найперше узгодили б із нами. За що мені дякувати? За те, що боєць поранений буде добиратись хтозна-як?», — Андрій Требух, голова Ради ветеранів АТО Чернігова.

Далі вкотре прийшли батьки дітей розформованої десятої школи, обурені затягуванням часу щодо ремонту цього закладу.

-Нічого. Зовсім нічого не робиться в школі № 10. Зробили школу аварійною за тиждень чи два. А за три місяці не можуть нічого зробити. Хоча б проектні роботи.

«Не затягувати час. Не бігати від батьків. Брати слухавки і йти на контакт.  І не відправляти нас з одного кабінету до другого. Вибачте, ми цілий місяць походили від одного кабінету до другого. Туди, сюди», — батьки учнів школи № 10.

Також не вперше оббивають пороги міської ради жителі будинку по вулиці Жабинського, які платять непомірні суми за тепло. Особиста інспекція мера поки що результатів не дала.

«Зробили заміри і на цьому кінець. І платіжки приходять ще більші, ніж приходили», — жителька будинку по вулиці Жабинського.

«Та зробіть що-небудь. – Та нічого. А як я? То приватна власність. Що мені робити? – Розібратися. Ми ж до вас прийшли як до хазяїна», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Люди хочуть бачити при владі хазяїна, а взамін перед ними розводять руками. До речі, просто на сесії засумнівались у високих рейтингах нашого міста.

-У газеті пишуть, що ви по Україні п’яте місце займаєте. – Четверте, ображаєте. – Побійтесь Бога. Та двадцять п’яте чи останнє. Не треба нам розказувати. Ми знаємо, як це все робиться.

«Вас бояться люди. Вчителі бояться. Ніхто не хоче приходити. Я зараз не за себе прийшла. Я отримую півтори тисячі гривень пенсії», — Валентина Дятлова, чернігівка.

Виступ цієї активістки, яка добряче покритикувала мера, частина міських обранців сприймала доволі весело, не в змозі стримати позитивні емоції. Міський голова також почув голос народу.

«Я запропонував би відкрити на базі міськради філіал якоїсь поважної медичної установи», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міську раду «ламають через коліно»: депутати після перерв підтримали «тепловиків»

Черговим конфліктним питанням стало погодження інвестиційної програми «Облтеплокомуненерго». Тепловики вирішили модернізувати свої системи, але депутати звинуватили останніх у нечесності, попри те, що міський голова високо оцінив їхню роботу.

«Дякувати треба і орден дати Геращенку особисто. Як ця галузь ще працює?», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Ми кажемо про те, що 29 мільйонів не вкладено в розвиток мереж Чернігова в 2017 році», — Віктор Іванченко, депутат Чернігівської міської ради.

«А не стояти тут і переконувати, як вони в борг тяжко працюють. Мені здається, що це неповага до депутатського корпусу», — Володимир Зуб, депутат Чернігівської міської ради.

Через таку неповагу питання зняли, але після перерв до депутатського корпусу, мабуть, усе-таки була виявлена належна повага – і вони дружно проголосували за вказану програму. З такою тенденцією «потепління в стосунках» Віктор Геращенко може отримати від депутатського корпусу й анонсованого мером ордена.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Геть продажних депутатiв разом iз мером далеко-далеко з мiста!!!!!!!!!! Ганьба мiсту! Пенсii, заробiтнi плати, комунальнi тарифи, дороги, врачи, понти- полiцiанти, та багато iнших крадiiв мiського бюджету ВБИВАЮТЬ НАШЕ МIСТО! I так буде завжди, поки нами правять ж..ди!

Back to top button