Суспільство (відео)

Смог у Чернігові – що про це відомо та чи впливає він на самопочуття чернігівців (Відео)

Постійний запах диму в повітрі та помітний смог на вулицях міста – від початку вересня чернігівці спостерігають погіршення стану повітря в місті й області загалом. За словами речниці ГУ ДСНС у Чернігівській області Ніни Луценко, причиною цьому слугують пожежі, які виникають унаслідок людської недбалості.

 «Це пов’язано з тим, що люди почали масово випалювати суху рослинність на власних присадибних ділянках і на відкритих територіях.»,- Ніна Луценко – речниця ГУ ДСНС України в Чернігівській області

Чернігівці розповідають, що зміну якості повітря в межах міста відчувають. Декому з них це заважає, адже впливає на самопочуття, а для інших таке явище цілком звичне і занепокоєння не викликає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині попрощалися з військовим лікарем, серце якого раптово зупинилося

«Вечорами так, відчувається, коли відкриваєш віконця.»

«Неприємно, звісно, але загалом не дуже заважало. Останніми днями не звертала уваги взагалі.»

«Це природне явище, таке буває, переживемо, це не найголовніше.»

«Головний біль з’явився, першити в горлі почало. Це дуже відчувається.»

«По-перше, це сморід такий, що не можна з дитиною на вулицю вийти. А по-друге, навіть якщо ти білизну в приватному секторі вивішуєш, то вона також смердить.»

За інформацією ГУ ДСНС у Чернігівській області, з кінця серпня значно зросла кількість пожеж в екосистемах – на добу рятувальники фіксують приблизно 40 займань у межах області.

«Якщо брати до уваги лише останній тиждень, то виникло 155 пожеж в екосистемах, а загальна площа, пройдена вогнем, становила понад 400 гектарів. У Чернігівському районі триває ліквідація горіння покладів торфу окремими осередками.»,-  Ніна Луценко – речниця ГУ ДСНС України в Чернігівській області 

Рятувальники Чернігівщини нагадують: випалювання сухої рослинності є не тільки небезпечним, а й незаконним. На порушників чекають значні штрафи, для громадян вони становлять від 5060 до 6120 гривень, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн.

Таліна Тарасенко

Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button