Суспільство (відео)

Гастрономічні пристрасті: у квітні Чернігівщина відкриє новий туристичний сезон (Відео)

Черговий туристичний сезон на Чернігівщині відкриється в передостанні вихідні квітня. Це початок так званого високого сезону. 2018-й по всій Україні визначили Роком гастрономічного туризму. На Чернігівщині одним із головних напрямів нового сезону стануть фестивалі вуличної їжі.

«Звісно, в нас буде напрям на гастрономічну сферу. Буде «Дерун-фест», який ми попередньо узгодили. Започатковуватимемо на постійній основі, оскільки це наша регіональна сировина», — начальник відділу туризму та промоції міста Олена Костирко.

Наразі якоїсь конкретики щодо концепції відкриття і загалом проведення туристичного сезону представники туристичної сфери міста не мають. Наприкінці березня в Києві проходитиме спеціалізована туристична виставка. Чернігів теж буде там представлений.

«Цього року ми плануємо презентувати єдиний стенд Чернігівщини, де будуть представлені і Чернігів, і Ніжин, і Новгород, і Прилуки. І, думаю, до того часу буде розроблена концепція відзначення відкриття сезону в Чернігові», — заступник директора Департаменту культури і туризму національностей та релігій  Чернігівської ОДА Павло Веселов.

Рекламуватимуть Чернігівщину й за допомогою оновленого туристичного сайту, а також завдяки співпраці з зарубіжними партнерами.

«Білоруси готові розмістити багато бордів із нашою інформацією. Ми також надаємо для гомельчан свій простір рекламний. Ми зацікавлені, щоб максимально залучити наших ближніх партнерів», — начальник управління культури та туризму ЧМР Олександр Шевчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не вистачає аквапарку, арт-об’єктів і стратегії – чернігівці про туристичний потенціал міста

Заповідник «Чернігів Стародавній» також активно готується до нового сезону. Цього року вони вже започаткували щотижневі публічні лекції про Чернігів. Надалі обіцяють дивувати унікальними виставками.

«Буквально через місяць відкриється виставка, що буде дуже популярною не лише для чернігівців, сподіваємось, на цю виставку будуть приїжджати і кияни, і відвідувачі з інших регіонів», — учений секретар заповідника «Чернігів Стародавній» Сергій Черняков.

Новостворені об’єднані громади також хочуть бачити у себе туристів, а тому вже замислюються над шляхами привернення їхньої уваги.

«У нас є одна із садиб зеленого туризму, що працює в ОТГ, може розмістити небагато постояльців, але є зацікавлені люди, які хочуть займатися екотуризмом на місцях», — начальник відділу культури і туризму Іванівської ОТГ Михайло Ткаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщину їде більше туристів

«Планується відкриття музею в селі Андріївка, там пов’язані родини Лизогубів, Тарновських, Галаганів, там дійсно є що показати і на що подивитися», — заступник селищного голови Михайло-Коцюбинської ОТГ Віктор Єрема.

Посадовці звітують: із кожним роком потік туристів збільшується. Наразі гостей рахують за кількістю відвідувачів музейних установ, торік цей показник становив майже півмільйона осіб.

Журналіст Аліна Клименко

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button