Суспільство (відео)

Сучасний оздоровчий центр для дітей і прибутки міської лікарні: сесія в Острі (Відео)

Чергова сесія Остерської міської ради розпочалася з представлення нових депутатів. Вони перемогли на проміжних виборах 28 березня. Усі – самовисуванці.

«Остерська міська територіальна виборча комісія Чернігівського району Чернігівської області постановляє зареєструвати депутатами Остерської міської ради таких осіб: Артемюк Сергій Олександрович, Дробязко Іван Петрович, Музиченко Петро Васильович», — Леся Задорожна, секретар Остерської міської територіальної виборчої комісії.

«Зараз уже депутати новообрані вступили в свої повноваження і мають право голосувати», — Леонід Мисливець, голова Остерської територіальної громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокування сесії активістами, ліси – громаді та боротьба за лікарню: в Седневі провели «гарячу» сесію (Відео)

Одним із найголовніших питань стало скорочення персоналу Остерської міської лікарні.

«На жаль, непопулярна ситуація в цьому випадку – це скорочення персоналу на 16 осіб із 49. Це більше стосується адміністрації, ми не звільняємо лікарів. Йдуть 3 медсестри і 4 санітарки. Залишаються 14 медсестер і всі лікарі, крім терапевта. Вона написала заяву», — Едуард Куликовський, директор КНП «Остерська міська лікарня»ю

Також Едуард Куликовський зазначив, що з 1 квітня цього року за новим пакетом, який Остерська лікарня підписала з НСЗУ, медзаклад отримав неповних 14 тисяч гривень. Однак реальний дохід може становити від 150 до 170 тисяч гривень.

«Наші лікарі працюють на компютерах, але не повністю надходить інформація щодо тих хворих, які пройшли лікування або отримали відповідні послуги до НСЗУ», — Леонід Мисливець, голова Остерської територіальної громади.

Голова громади зазначає, що нині лікарня заробляє значно менше ніж потрібно для її утримання. Адже тільки фонд оплати праці становить 350 тисяч гривень. Тому цю ситуацію взялися виправляти.

«Зараз ми на цій сесії додали ще два компютери, будемо докуповувати. У котельню буде закуплено нові котли сучасні. Ми зекономимо на теплопостачанні, потім почнемо ремонтувати рентгенкабінет і завдяки народному депутату до нашої лікарні буде закуплено апарат, а також ендоскоп», — Леонід Мисливець, голова Остерської територіальної громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифні претензії та ліквідація першої лікарні: сесія Чернігівської міської ради (Відео)

Також під час сесії ухвалили зміни до програми проведення інвентаризації земель. Це дало змогу внести сюди додаткові 58 тисяч гривень, надані районною радою.

«Кошти будуть використані на розроблення землевпорядної документації щодо інвентаризації земель у межах населених пунктів Остерської міської територіальної громади. Або на розроблення землевпорядної документації щодо інвентаризації масивів земель сільгосппризначення в межах населених пунктів Остерської міської територіальної громади», — Наталія Семиненко, начальник фінансово-економічного відділу Остерської міської ради.

Міська рада також планує прийняти у комунальну власність базу відпочинку «Остер». Із 2012 року вона була в оперативному управлінні Козелецької райдержадміністрації.

«Якщо нам Чернігівська РДА передасть цю базу, то ми плануватимемо будувати там дитячий оздоровчий центр. Проєкт уже зроблений ще у 2012 році. Потрібно буде зробити перерахунок і пройти експертизу. Щоб цей проєкт втілити в життя. По загальноосвітніх школах є табори. Які там послуги отримують наші діти? Жодних. А якщо в нас цей проєкт пройде, то це буде сучасний оздоровчий центр для дітей», — Леонід Мисливець, голова Остерської територіальної громади.

Окрім цього, депутати встановили нові ціни на харчування дітей у закладах освіти, обговорили роботу бібліотек громади та ухвалили низку важливих для громади питань.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button